La cine vă împrumutați în caz de maximă nevoie?

Articol publicat in sectiunea Bani, taxe şi beneficii, Diaspora pe data 6 aprilie 2016

uk_imprumut

Atunci când nu mai găsiți niciun bănuț rătăcit prin buzunare, când pușculița este spartă de mult, economiile s-au terminat, credit cardul este și el gol, iar la prieteni nu mai puteți apela, și totuși aveți nevoie disperată de bani, ce faceți? Una dintre variantele pe care o folosesc românii din Marea Britanie este împrumutul de urgență la agențiile care oferă astfel de servicii. Un exemplu concret: The Money Shop. Numai că, atrag atenția cei care au trecut prin astfel de situații, „degeaba te bucuri că primești banii de care ai nevoie, tristețea și frustrarea încep din momentul în care trebuie să achiți”, ne povestește un român care a fost nevoit să facă un astfel de împrumut.

Care au fost pașii, avantajele, dar mai cu seamă dezavantajele care au venit în urma unei astfel de aplicații ne povestesc românii care au făcut acest demers. La final, trageți dumneavoastră concluziile, dacă se merită sau nu să vă lăsați semnătura pe un astfel de împrumut.

 

A luat 400 de lire… A dat înapoi 600!

Se poate întâmpla oricui să treacă prin momente grele din punct de vedere financiar. Mai cu seamă atunci când ești departe de casă, astfel de probleme „te apasă greu și crează o mare tensiune”, ne mărturisește sincer Paul, un român de 31 de ani din Bacău, care ne-a spus că în astfel de situații nu s-a mai gândit la consecințe și a făcut un împrumut pe care acum îl regretă.

„Am făcut o singură dată un astfel de împrumut, de urgență, așa cum îl numesc mulți, de la The Money Shop, și mi-a fost de ajuns să nu mai vreau să fac niciodată. Acum zic și eu că nu voi mai face, dar nu știi niciodată când te împinge nevoia. Că m-am dus acolo de disperare. Am traversat o perioadă critică de câteva luni în care nu am lucrat, soția a muncit și ea part-time, ne-am cheltuit toate economiile pe care le aveam, toate cardurile erau pe zero, de la prieteni și cunoscuți am tot cerut și chiar nu mai aveam nicio variantă… decât să îmi vând din bunurile cumpărate. Am luat și opțiunea asta în calcul, atunci la disperare. Să vând aparatul foto, telefonul, televizorul, dar am renunțat la idee și am făcut împrumutul acela. Am luat 400 de lire, aveam nevoie de acești bani să pot plăti chiria, altfel riscam să fiu dat afară. Numai că am fost nevoit să plătesc 600 de lire, sumă pe care am achitat-o în decurs de șase luni de zile. Câte 25 de lire pe săptămână. Nu te mai gândești la consecințe în acele momente când ai nevoie maximă de bani, pur și simplu acționezi. Acum îmi pare rău că nu am fost mai calculat, mai calm și mai cumpătat, pentru că aș fi putut vorbi cu landlord-ul să mă amâne, poate m-ar fi înțeles, poate nu, dar regret că nu am încercat. Ce mi-a trebuit? Un document de identitate, ultimul statement bancar și o dovadă de adresă, o factură de la apă, am dus eu. În 20 de minute am primit banii. Fără prea multe verificări, fără prea multe întrebări… asta a fost. Mi-au făcut un direct debit și apoi, în fiecare vineri, trebuia să achit 25 de lire, deci 100 de lire pe lună, timp de șase luni. Bani care contează, mai ales când nu prea îi ai”, ne spune Paul.

 

Dobânzi astronomice

Și Tavi a fost, din păcate, ne spune el, clientul unei astfel de companii care oferă rapid împrumuturi persoanelor care întâmpină probleme financiare. Tânărul de 27 de ani povestește că a fost sfătuit să facă o astfel de cerere chiar de către angajații firmei: Oakam Shop.

„Eu am fost plătit multă vreme cu cec în fiecare săptămână. Nu prea era un avantaj, pentru că în țara asta ai nevoie de bani, iar dacă mergeam să depun cecul la bancă, primeam banii în cont în trei zile lucrătoare. Dura destul și eu aveam nevoie deseori de bani, așa că pentru un comision de 10-15 lire, mergeam la un Shop din acesta și ei îmi dădeau cash. Le dădeam cecul cu suma salariului meu, iar ei îmi dădeau mai puțin cu 10-15 lire. Schimbând acolo săptămânal timp de patru-cinci luni de zile, ei s-au oferit și chiar mi-au arătat mai multe broșuri de împrumut. Practic, puteam lua, fără niciun credit check, suma de 400-500 de lire, în baza acelor cecuri pe care le schimbam eu. Am tot refuzat multă vreme, numai că a venit o zi în care chiar am avut nevoie mare de bani și m-am prezentat acolo. Nu mi-a făcut niciun fel de verificare. Dar am înțeles ulterior că, în general, în astfel de situații nu se fac verificări, ei au dobânzi foarte mari și criteriul pe care îl au este ca persoana să dovedească, prin ceva sau prin cineva, că își permite să plătească înapoi împrumutul. Deja fiind în baza lor de date, în cinci minute mi-au dat banii: 550 de lire. M-am bucurat atunci de ei, doar că am plătit înapoi vreo 900, cu tot cu taxe și comisioane. De fiecare dată când nu aveam bani în cont să îmi plătesc rata, mă taxau cu câte 5-6 lire. Și s-au adunat astfel, că aproape a fost nevoie să dau dublu față de cât am luat”, spune tânărul de 27 de ani.

————————————–

„Dacă faci dovada că poți să plătești banii înapoi cu payslip-uri, statement bancar, atunci ei, cel de la astfel de firme, îți pot da un împrumut de până la 1.000 de lire. E o metodă de a te împrumuta rapid când ai mare nevoie și când un prieten sau o rudă nu te mai poate ajuta. Dar nu este recomandată această modalitate, pentru că au niște dobânzi astronomice. Te împrumuți 1.000 de lire și trebuie să dai înapoi, în șase luni de zile, 1.700 de lire. Am avut un coleg de muncă ce a luat împrumut 1.000 de lire și a trebuit să dea o grămadă de bani înapoi. Nu se merită, dar ce să faci atunci când arde?”

Tavi, 27 de ani

————————————–

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

187 pareri la “La cine vă împrumutați în caz de maximă nevoie?”

 1. mildred Spune:

  Bună tuturor, sunt atât de fericit că nu pot ține acest lucru pentru sine, de aceea vreau doar să folosesc acest mediu ca o oportunitate de a vă spune tot ceea ce am primit în cele din urmă împrumutul meu de 40.000 de dolari de la dl David Adams. așa că dacă aveți nevoie de un împrumut puteți să-l contactați și pentru a vă putea bucura și domnul George nu este o înșelătorie, este cinstit și 100% legitim, de aceea am reușit să obțin creditul. așa că dacă aveți nevoie de un împrumut acum, vă rugăm să trimiteți un e-mail la adresa: davidadamsloanfirm @ yahoo .com, și să fiți siguri că ați obținut totalul împrumutului pe care l-ați acordat. scrieți-le +1 210-460-4866

 2. Gurzun Gheorghe Spune:

  Buna ziua a-și vrea un inprumut de 15 mi lirepentru a-mi lua o casa dacă se poate ce pași trebu sa urmez va multumesc.

 3. Jean Carlos Spune:

  Aveti nevoie de un imprumut pentru a incepe afacerea sau pentru a va plati facturile si o finantare corporativa pentru bunuri imobiliare si orice tip de finantare a afacerii. Oferim deasemenea imprumuturi persoanelor, firmelor si organismelor juridice la rata dobânzii de 3%. Oferim împrumut persoanelor serioase care sunt interesate de împrumut dacă sunt interesați de acest e-mail: {creditplusfinance11@gmail.com}

 4. Vasile popescu Spune:

  Am nevoie de £2000 pentru o perioada de 6 luni!am job permanent locuiesc in Londra de 7 ani la aceiași adresa și am un necaz care trebuie rezolvat urgent!varsta mea este 50 ani!daca ma puteți ajuta va rog!

 5. Harry Spune:

  cześć,
  jak się masz?
  To jest pan Harry Jim, pożyczkodawca, więc nie usłyszy od ciebie, co jest teraz problemem?
  wrócisz, jeśli pomożemy Ci pomóc.

  dzięki

 6. Harry Spune:

  Buna ,
  Aveți nevoie de un credit urgent pentru a vă începe afacerea sau aveți nevoie de un credit pentru a plăti datoria? Aveți nevoie de un credit pentru a cumpăra o mașină sau o casă? Dacă da, nu vă mai faceți griji, Oferim toate tipurile de împrumuturi la o rată rezonabilă fără verificarea creditului! contactați-ne astăzi prin e-mail.
  Email: harryjim598@gmail.com
    +1 (765) 371-9217

 7. Lillian Spune:

  Bună ziua, sunt doamna Renee, care în prezent locuiesc în SUA, sunt o femeie căsătorită în prezent cu doi copii și am fost blocată într-o situație financiară până în august 2015 și am avut nevoie să refinanțez și să plătesc facturile pentru medicamentele fiului meu. Am încercat să caut credite de la diverse firme de împrumut atât private, cât și corporative, dar niciodată cu succes, iar majoritatea băncilor mi-au refuzat creditul. Dar așa cum Dumnezeu mi-ar fi dat-o, am fost prezentată unei femei din Dumnezeu un creditor privat de împrumut numit de doamna Valleria Ali și am primit o sumă de împrumut de $ 100,000.00 USD și astăzi sunt un proprietar de afaceri și copiii mei se descurcă bine în acest moment. Deci, dragă, dacă trebuie să contactați orice firmă cu privire la asigurarea unui împrumut cu rată scăzută a dobânzii de 2% și planuri de rambursare mai bune și programul, vă rugăm să îl contactați pe dl. James Ben că nu știe că fac acest lucru, dar sunt atât de fericit acum și am decis să las oamenii să știe mai multe despre el, el oferă tot felul de împrumuturi atât pentru persoane fizice și companii și, de asemenea, vreau ca Dumnezeu să-l binecuvânteze mai mult. Puteți contacta compania prin intermediul acestui e-mail: valleriaali67@gmail.com

 8. jasmine walker Spune:

  Vă urez bun venit la compania de Împrumut de iasomie și am fi foarte bucuroși să vă oferim un împrumut de dorință, cu condiția să aveți încredere și să vă puteți baza pe faptul că acordăm împrumuturi persoanelor fizice cu o rată a dobânzii de doar 2%.
    FORMULARUL DE APLICARE A FORȚEI CARE SE COMPLETEAZĂ ȘI RETURNAȚI
    *Numele tău complet:
    * sex:
    * Adresa:
    * Varsta:
    * Ocupația:
    * Oraș și stat:
    * Țară:
    *Numar de telefon:
    * scopul împrumutului
       Venit lunar:
    * Suma solicitată ca împrumut:
    Durata împrumutului:

 9. Paul Green Spune:

  Oferim 3% împrumuturi. Contacteaza-ne: paulloanfundshelp1@gmail.com

 10. Olivia Daniel Spune:

  dacă aveți nevoie de un împrumut acum (oliviadaniel93@gmail.com)

 11. Olivia Daniel Spune:

  dacă aveți nevoie de un împrumut Deci, contactați-ne astăzi prin e-mail la:
  (Oliviadaniel93@gmail.com)

 12. Ionut Spune:

  Asi vrea 500 £

 13. Jean Carlos Spune:

  Ai nevoie de un împrumut? e-mail: creditplusfinance11@gmail.com

 14. Saara Kemi Spune:

  Eu sunt Saara Kemi un creditor privat de împrumut care oferă diferite tipuri de împrumuturi către țările internaționale urgent cu 3% Rata dobânzii dacă sunteți interesat să mă contactați prin e-mail: saara.kemi@gmail.com

 15. Mr Kurt Berger Spune:

  Oferim 3% împrumuturi țărilor internaționale, dacă este interesat. A lua legatura:
  kurt.bergerkredits@gmail.com

 16. Kurt Berger Spune:

  Căutați un împrumut? Suntem un creditor privat înregistrat în împrumut. Oferim 3% împrumuturi țărilor internaționale, dacă este interesat. Contactați: kurt.bergerkredits@gmail.com

 17. henry Spune:

  Heb je een lening nodig? Wil je de rekeningen betalen?
  Wilt u uw bedrijf uitbreiden? Alles wat je nodig hebt
  doen is contact
  ons voor meer informatie over hoe
  Hoe te beginnen, en jij
  krijg een lening
  verlangen.
  Deze aanbieding staat open voor iedereen, dat zij
  kan te zijner tijd terugkeren.
  Houd er rekening mee dat de deadline voor de terugbetaling van
  contractueel en
  personeel in rentevoet
  3%. U moet ons informeren over het exacte bedrag van de lening
  het gevraagde
  Daarom, om ons in staat te stellen om u te voorzien van
  met kredietvoorwaarden. Als
  U bent geïnteresseerd in het verkrijgen van krediet van onze
  firma.
  E-mail: henryfrank485@gmail.com
  whats-app +1(662)362-7440
  Dank je
  Mr. Henry Frank

 18. charles morgan Spune:

  Vă rugăm să rețineți că finanțarea împrumutului oferă în prezent împrumuturi pentru a avea nevoie de rata dobânzii de 3%, Oferim împrumuturi personale, împrumuturi de consolidare a datoriilor Venture Capital, împrumuturi de afaceri, credite pentru împrumut, credite sau împrumuturi pentru orice motiv, (charlesmorgan45433@gmail.com)

 19. charles morgan Spune:

  Aveți nevoie de o finanțare de afaceri? sau finanțe personale? putem să vă revanșați, să vă adresați pentru finanțe personale sau finanțări de afaceri pe care vă putem oferi ajutorul financiar, pe termen lung sau pe termen scurt contactați-ne astăzi charlesmorgan45433@gmail.com

 20. ion Spune:

  buna am si eu nevoie de un imprumut de 10000 de lire urgent

 21. Saara Kemi Spune:

  Căutați asistență financiară? Oferim toate tipurile de împrumut, la doar 3%. Dacă vă interesează rapid contactați: saara.kemi@gmail.com

 22. Dr Sunaj Edward Spune:

  Vinde-ți rinichii pentru bani aici sunajkidneyfundation@gmail.com
  Dr Sunaj

 23. Herr Roland Johnson Spune:

  Dragă domnule doamnă

  Domnul Roland Johnson Ofertă de împrumut

  Oferim toate tipurile de împrumuturi.
  Aveți nevoie de un împrumut la dobândă de 1%?
  Contactați biroul nostru astăzi prin e-mail: mrrolandjohnson62@gmail.com
  Cu suma împrumutului și durata.

  Salutari
  Dl Roland Johnson

 24. Herr Roland Johnson Spune:

  Pentru mine corect, sunt domnul Roland Johnson. un creditor privat, dau împrumuturi la dobândă de 3%, aceasta este o oportunitate financiară. La ușa din față, primești rapid creditul. Există atât de mulți oameni care caută oportunități financiare sau care ajută la obținerea colțului și a locurilor, și încă nu reușesc să obțină unul, dar aici este. Opțiuni de finanțare la domiciliul dvs. și, ca atare, nu vă puteți permite această oportunitate. Acest serviciu este destinat persoanelor, companiilor, oamenilor de afaceri și a femeilor și împrumuturilor. Disponibilitatea fiecărei sume la alegere pentru a obține mai multe informații. Contactați-ne prin e-mail: mrrolandjohnson62@gmail.com.

  Cerere de credit și trimiteți-l.

  Numele complet ………………………………

  Număr privat de telefon ………. ………………

  țară …………………………. …………

  Adresa ………………………………. .

  Stat …………………………

  vârstă …………….. ……………………….

  Ați aplicat înainte sau nu. …………………..

  Stare …………………….. …….

  valoarea creditului este necesară. ……………………………….

  Perioadă de așteptare ………… …………………

  Ocupația ………………………. ……..

  Venit lunar ………………………..

  Ca o recunoaștere a acestor informații, vă vom trimite acordul nostru cu planul de răscumpărare. Și dacă sunteți familiarizați cu termenii și condițiile, veți putea obține împrumutul în decurs de 24 de ore, în funcție de gravitatea și urgența și de încredere.
  Aștept răspunsul tău rapid.

  Cu stimă.

  Dl. Roland Johnson.

 25. Olga Spune:

  Bună doamnă și domnule!
  Pentru nevoia dvs. de împrumut de urgență în condiții de siguranță și sincer vă rugăm să contactați-mă pe: figarolga77@gmail.com sau pe whatsapp: +33644677868. Mulțumesc.

 26. Dr Jose Lee Spune:

  Bună, căutăm donatori de rinichi, foarte urgent. B + ve, O + ve și
  A + ve cu pașapoarte India / card de vot sau Pan-card și
  vârsta ar trebui să fie mai mult de 20 de ani. Persoanele interesate ar trebui să contacteze
  noi prin e-mail: drahmedraj05@gmail.com

  Dr Jose Lee
  Spitalul Columbia Asia
  Whatsapp: +19514390387
  Apel: +19514390387

  Mulțumesc

 27. Lorand Tiberiu Dragos Spune:

  Bună am și eu nevoie de un împrumut de 2500 de lire urgent

 28. leopod Spune:

  Oricine are nevoie de un împrumut în încredere și ne-a contactat în siguranță prin e-mail: leopodsingor@gmail.com

 29. Marcos Antonio Spune:

  Pentru toate împrumutul de împrumut de bani pentru a rezolva o datorie, plătiți câteva lucruri mai mult să vă faceți griji. Rata mea este de 3% pe an, iar împrumutul meu variază de la 5.000 euro la 650.000 de euro.
  Contactați-mă dacă aveți nevoie….
  marcosantoniosaavedra549@gmail.com

 30. Marcos Antonio Spune:

  Ofer un împrumut rapid pentru a lupta împotriva sărăciei, ofer online un împrumut de bani variind de la 5.000 euro la 650.000 de euro. Rata dobânzii la credite este de 3% pe an, în funcție de suma împrumutului și condițiile
  oferta de împrumut sunt foarte simple. Împrumuturile solicitate sunt obținute în termen de 72 de ore de la depunere. Contactați-mă și spuneți-mi câți bani doriți să împrumutați…
  marcosantoniosaavedra549@gmail.com

 31. MARY WILLIAM Spune:

  să investească în afaceri la o rată de 2%. Vreau să utilizez acest mediu pentru a vă informa că oferim asistență fiabilă și beneficiară și că vom fi dispuși să oferim un împrumut. Așadar, contactați-ne astăzi prin e-mail la:
  (marywilliam902@gmail.com) Deci, dacă doriți să obțineți un împrumut de la compania mea, puteți să ne contactați astăzi.

 32. PENIEL Spune:

  OFERTA ESPECIAL DE CREDITOS
  Ofrecemos préstamos serios y muy rápidos de 5000 € a 500,000 €.
  con una tasa de interés del 3% anual para todos los necesitados. Correo electrónico de contacto: penielruth@gmail.com
  whatssapp 22 962 300 07

 33. Global Finance Spune:

  Bună ziua, Sunteți un om de afaceri sau o femeie? Aveți nevoie de un împrumut de urgență? Afacerea sau proiectul dvs. necesită finanțare sau aveți nevoie de bani pentru a cumpăra o casă sau o mașină sau aveți nevoie de un împrumut pentru a vă achita datoria? Și ați fost atât de greu să obțineți un împrumut de la băncile locale sau de la alte instituții financiare? Dacă răspunsul dvs. este da, vă sfătuiesc să contactați compania Global Finance prin (globalfinancingfund@gmail.com)

 34. Muhammed Emir Harun Spune:

  We Facilitate Bank instruments SBLC for Lease and Purchase. Whether you are a new startup, medium or large establishment that needs a financial solution to fund/get your project off the ground or business looking for extra capital to expand your operation,our company renders credible and trusted bank guarantee provider who are willing to fund and give financing solutions that suits your specific business needs.

  We help you secure and issue sblc and bank guarantee for your trade, projects and investment from top AA rated world Banks like HSBC, Barclays, Dutch Ing Bank, Llyods e.t.c because that’s the best and safest strategy for our clients.e.t.c

  Interested Agents,Brokers, Investors and Individual proposing international project funding should contact us for directives.We will be glad to share our working procedures with you upon request.

  Name: Muhammed Emir Harun

  Contact Mail :info.financewizardltd@gmail.com

  Skype: info.financewizardltd@gmail.com

 35. Romero Vinci Loans Ltd Spune:

  Aveți nevoie de un împrumut rapid pe termen lung sau scurt, cu o rată a dobânzii relativ scăzută de 3%? Oferim împrumut de afaceri, împrumut personal, împrumut de acasă, împrumut auto, împrumut student, împrumut de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați în acordarea de servicii financiare clienților noștri numeroși din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi prelucrate și transferate către împrumutat în cel mai scurt timp, contactați specialistul nostru pentru planificare de consultanță și finanțare. Solicitanții interesați ar trebui să ne contacteze prin e-mail: romerovinciloan.ltd@gmail.com

 36. Saara Kemi Spune:

  Ai nevoie de un împrumut de urgență? Oferim împrumuturi persoanelor interesate care caută un împrumut cu bună-credință și cu o rată a dobânzii de 3%. Contactați-ne astăzi prin e-mail: saara.kemi@gmail.com

 37. Boccia Francesco Spune:

  Alo
  Aveți nevoie de un împrumut între persoane serioase și rapide
  Sunt la dispoziția dumneavoastră pentru orice solicitare
  Vă rog să mă contactați
  Email: bocciafrancesco46@gmail.com

Spune-ti si tu parerea!