La cine vă împrumutați în caz de maximă nevoie?

Articol publicat in sectiunea Bani, taxe şi beneficii, Diaspora pe data 6 aprilie 2016

uk_imprumut

Atunci când nu mai găsiți niciun bănuț rătăcit prin buzunare, când pușculița este spartă de mult, economiile s-au terminat, credit cardul este și el gol, iar la prieteni nu mai puteți apela, și totuși aveți nevoie disperată de bani, ce faceți? Una dintre variantele pe care o folosesc românii din Marea Britanie este împrumutul de urgență la agențiile care oferă astfel de servicii. Un exemplu concret: The Money Shop. Numai că, atrag atenția cei care au trecut prin astfel de situații, „degeaba te bucuri că primești banii de care ai nevoie, tristețea și frustrarea încep din momentul în care trebuie să achiți”, ne povestește un român care a fost nevoit să facă un astfel de împrumut.

Care au fost pașii, avantajele, dar mai cu seamă dezavantajele care au venit în urma unei astfel de aplicații ne povestesc românii care au făcut acest demers. La final, trageți dumneavoastră concluziile, dacă se merită sau nu să vă lăsați semnătura pe un astfel de împrumut.

 

A luat 400 de lire… A dat înapoi 600!

Se poate întâmpla oricui să treacă prin momente grele din punct de vedere financiar. Mai cu seamă atunci când ești departe de casă, astfel de probleme „te apasă greu și crează o mare tensiune”, ne mărturisește sincer Paul, un român de 31 de ani din Bacău, care ne-a spus că în astfel de situații nu s-a mai gândit la consecințe și a făcut un împrumut pe care acum îl regretă.

„Am făcut o singură dată un astfel de împrumut, de urgență, așa cum îl numesc mulți, de la The Money Shop, și mi-a fost de ajuns să nu mai vreau să fac niciodată. Acum zic și eu că nu voi mai face, dar nu știi niciodată când te împinge nevoia. Că m-am dus acolo de disperare. Am traversat o perioadă critică de câteva luni în care nu am lucrat, soția a muncit și ea part-time, ne-am cheltuit toate economiile pe care le aveam, toate cardurile erau pe zero, de la prieteni și cunoscuți am tot cerut și chiar nu mai aveam nicio variantă… decât să îmi vând din bunurile cumpărate. Am luat și opțiunea asta în calcul, atunci la disperare. Să vând aparatul foto, telefonul, televizorul, dar am renunțat la idee și am făcut împrumutul acela. Am luat 400 de lire, aveam nevoie de acești bani să pot plăti chiria, altfel riscam să fiu dat afară. Numai că am fost nevoit să plătesc 600 de lire, sumă pe care am achitat-o în decurs de șase luni de zile. Câte 25 de lire pe săptămână. Nu te mai gândești la consecințe în acele momente când ai nevoie maximă de bani, pur și simplu acționezi. Acum îmi pare rău că nu am fost mai calculat, mai calm și mai cumpătat, pentru că aș fi putut vorbi cu landlord-ul să mă amâne, poate m-ar fi înțeles, poate nu, dar regret că nu am încercat. Ce mi-a trebuit? Un document de identitate, ultimul statement bancar și o dovadă de adresă, o factură de la apă, am dus eu. În 20 de minute am primit banii. Fără prea multe verificări, fără prea multe întrebări… asta a fost. Mi-au făcut un direct debit și apoi, în fiecare vineri, trebuia să achit 25 de lire, deci 100 de lire pe lună, timp de șase luni. Bani care contează, mai ales când nu prea îi ai”, ne spune Paul.

 

Dobânzi astronomice

Și Tavi a fost, din păcate, ne spune el, clientul unei astfel de companii care oferă rapid împrumuturi persoanelor care întâmpină probleme financiare. Tânărul de 27 de ani povestește că a fost sfătuit să facă o astfel de cerere chiar de către angajații firmei: Oakam Shop.

„Eu am fost plătit multă vreme cu cec în fiecare săptămână. Nu prea era un avantaj, pentru că în țara asta ai nevoie de bani, iar dacă mergeam să depun cecul la bancă, primeam banii în cont în trei zile lucrătoare. Dura destul și eu aveam nevoie deseori de bani, așa că pentru un comision de 10-15 lire, mergeam la un Shop din acesta și ei îmi dădeau cash. Le dădeam cecul cu suma salariului meu, iar ei îmi dădeau mai puțin cu 10-15 lire. Schimbând acolo săptămânal timp de patru-cinci luni de zile, ei s-au oferit și chiar mi-au arătat mai multe broșuri de împrumut. Practic, puteam lua, fără niciun credit check, suma de 400-500 de lire, în baza acelor cecuri pe care le schimbam eu. Am tot refuzat multă vreme, numai că a venit o zi în care chiar am avut nevoie mare de bani și m-am prezentat acolo. Nu mi-a făcut niciun fel de verificare. Dar am înțeles ulterior că, în general, în astfel de situații nu se fac verificări, ei au dobânzi foarte mari și criteriul pe care îl au este ca persoana să dovedească, prin ceva sau prin cineva, că își permite să plătească înapoi împrumutul. Deja fiind în baza lor de date, în cinci minute mi-au dat banii: 550 de lire. M-am bucurat atunci de ei, doar că am plătit înapoi vreo 900, cu tot cu taxe și comisioane. De fiecare dată când nu aveam bani în cont să îmi plătesc rata, mă taxau cu câte 5-6 lire. Și s-au adunat astfel, că aproape a fost nevoie să dau dublu față de cât am luat”, spune tânărul de 27 de ani.

————————————–

„Dacă faci dovada că poți să plătești banii înapoi cu payslip-uri, statement bancar, atunci ei, cel de la astfel de firme, îți pot da un împrumut de până la 1.000 de lire. E o metodă de a te împrumuta rapid când ai mare nevoie și când un prieten sau o rudă nu te mai poate ajuta. Dar nu este recomandată această modalitate, pentru că au niște dobânzi astronomice. Te împrumuți 1.000 de lire și trebuie să dai înapoi, în șase luni de zile, 1.700 de lire. Am avut un coleg de muncă ce a luat împrumut 1.000 de lire și a trebuit să dea o grămadă de bani înapoi. Nu se merită, dar ce să faci atunci când arde?”

Tavi, 27 de ani

————————————–

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

113 pareri la “La cine vă împrumutați în caz de maximă nevoie?”

 1. Natalia Spune:

  Buna. Cine a contribuit cu Serghei shikunov? Ce puteti spune despre el? Intradevar poate ajuta oamenii?

 2. Lacatus liviu Spune:

  Am nevoie de un imprumut daca se poate ajuta bineinteles….va multumesc

 3. vasilica stan Spune:

  bunaziua as avea si eu nevoie de un anprumut eu si sotul meu locuim an paris si lucram dar am avea nevoie de un anprumut de 10.000 de euro daca se poate mersi

 4. vasilica stan Spune:

  BUNA ZIUA LOCUIM AN FRANTA PARIS EU LUCREZ OCAZITIONAL IAR SOTUL MEU STAN VASILE LUCREAZA CU ACTE AN CONSTRUCTII
  SI AM DORI UN ANPRUMUT DE 10.000 DE EURO DACA SE POATE VA RUGAM FRUMOS MERSI

 5. Diaconescu nicusor Spune:

  Ași dori și eu un anprumut

 6. Mariana Spune:

  Buna,am si eu nevoie de un imprumut de 5000lire,rog seriozitate

 7. Mr Tanya Mark Spune:

  Numele meu este dl, Tanya Mark Oferim rata dobânzii la împrumut este de 3%. Ai nevoie de un împrumut? dacă da, e-mail: tanyamarkloanfirm01@gmail.com pentru mai multe informații

 8. Europa Funding (@FundingEuropa) Spune:

  Necesitatea de a împrumuta pentru orice motiv?
  Aveți nevoie de bani de urgență?
  Aveți nevoie de o casă?
  doriți capital pentru afacerea dvs.?

  Oferim servicii financiare la doar 2% și serviciile noastre sunt foarte fiabile, contactați-ne acum la adresa Europafunding@gmail.com și obțineți-vă împrumuturile astăzi.

 9. JIM BUFFER Spune:

  Sunteți un bărbat sau o femeie de afaceri? Sunteți în orice situație financiară Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o mică Scală mică și o afacere medie? Aveți un scor de credit scăzut și sunteți greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale și alte instituții financiare ?. Solicitanții interesați ar trebui să ne contacteze prin e-mail: trustfunds804@outlook.com

 10. Mrs Anita Brence Spune:

  VĂ RUGĂM SĂ VĂ RUGĂM BANI PENTRU A PLĂTIȚI BILETELE CONTACT VIA: anitabrenceloanfunds.usa@gmail.com PENTRU MAI MULTE INFORMAȚII.

 11. Domnul LOUISE MIKE Spune:

  buna

  Sunt domnul LOUISE MIKE creditor creditor credibil Aveți nevoie de împrumut personal sau de afaceri? Aveți nevoie de un împrumut pentru diverse alte scopuri? Dacă da, vă rugăm să ne contactați. Noi oferim cel mai mare împrumut de $ 10000 de dolari 100 de milioane de dolari, euro de lire sterline. @ 2% rată fixă a dobânzii pe o perioadă de 1-20 de ani. Oferim o perioadă de grație de trei luni înainte de începerea plății lunare. Deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: (louisemikefinancialhelp@gmail.com) pentru prelucrare.
  Asteptand raspunsul tau.
  Toate cele bune,
  Domnul LOUISE MIKE

 12. Europa Funding (@FundingEuropa) Spune:

  Necesitatea de a împrumuta urgent?
  Căutați capital de afaceri?
  Aveți nevoie de un împrumut pentru orice motiv?

     Serviciile noastre sunt foarte rapide și de încredere și sunteți garantat să obțineți împrumutul de îndată ce aplicați, pur și simplu contactați-ne acum la EUROPAFUNDING@GMAIL.COM și primiți aprobarea de azi.

 13. Jūlija Bekera kungs. Spune:

  Laba diena, pieteikties uz aizdevumu. Esmu Džulija Bekera (Julius Becker) uzticamais aizdevuma aizdevējs. Vai jums ir nepieciešams aizdevums projektam, ieguldījumiem, personiskajiem aizdevumiem, mājokļa kredītiem, studentu aizdevumiem, konsolidācijas aizdevumiem un aizdevumiem dažādiem projektiem? Vai jums ir nepieciešams aizdevums, lai izveidotu mazu, vidēju vai liela mēroga uzņēmumu? Vai jums ir nepieciešams aizdevums, lai izveidotu māju vai automašīnu aizdevumu? Vai jums ir nepieciešams aizdevums, lai iegādātos iekārtu mašīnu darbam? Julius Becker Aizdevuma firma ir atbilde uz visām jūsu problēmām, mēs izsniedzam kredītus ar 2% procentu likmi, un mūsu darījums ir ātrs, drošs un ērts. tiem, kas vēlas saņemt aizdevumu no mums, nekavējoties sazināsies ar mums tūlīt, lai iegūtu plašāku informāciju (juliusbeckerfinancialhelp@gmail.com).
  Gaidu tavu atbildi.
  Ar laba vēlējumiem
  Jūlija Bekera kungs.

Spune-ti si tu parerea!