La cine vă împrumutați în caz de maximă nevoie?

Articol publicat in sectiunea Bani, taxe şi beneficii, Diaspora pe data 6 aprilie 2016

uk_imprumut

Atunci când nu mai găsiți niciun bănuț rătăcit prin buzunare, când pușculița este spartă de mult, economiile s-au terminat, credit cardul este și el gol, iar la prieteni nu mai puteți apela, și totuși aveți nevoie disperată de bani, ce faceți? Una dintre variantele pe care o folosesc românii din Marea Britanie este împrumutul de urgență la agențiile care oferă astfel de servicii. Un exemplu concret: The Money Shop. Numai că, atrag atenția cei care au trecut prin astfel de situații, „degeaba te bucuri că primești banii de care ai nevoie, tristețea și frustrarea încep din momentul în care trebuie să achiți”, ne povestește un român care a fost nevoit să facă un astfel de împrumut.

Care au fost pașii, avantajele, dar mai cu seamă dezavantajele care au venit în urma unei astfel de aplicații ne povestesc românii care au făcut acest demers. La final, trageți dumneavoastră concluziile, dacă se merită sau nu să vă lăsați semnătura pe un astfel de împrumut.

 

A luat 400 de lire… A dat înapoi 600!

Se poate întâmpla oricui să treacă prin momente grele din punct de vedere financiar. Mai cu seamă atunci când ești departe de casă, astfel de probleme „te apasă greu și crează o mare tensiune”, ne mărturisește sincer Paul, un român de 31 de ani din Bacău, care ne-a spus că în astfel de situații nu s-a mai gândit la consecințe și a făcut un împrumut pe care acum îl regretă.

„Am făcut o singură dată un astfel de împrumut, de urgență, așa cum îl numesc mulți, de la The Money Shop, și mi-a fost de ajuns să nu mai vreau să fac niciodată. Acum zic și eu că nu voi mai face, dar nu știi niciodată când te împinge nevoia. Că m-am dus acolo de disperare. Am traversat o perioadă critică de câteva luni în care nu am lucrat, soția a muncit și ea part-time, ne-am cheltuit toate economiile pe care le aveam, toate cardurile erau pe zero, de la prieteni și cunoscuți am tot cerut și chiar nu mai aveam nicio variantă… decât să îmi vând din bunurile cumpărate. Am luat și opțiunea asta în calcul, atunci la disperare. Să vând aparatul foto, telefonul, televizorul, dar am renunțat la idee și am făcut împrumutul acela. Am luat 400 de lire, aveam nevoie de acești bani să pot plăti chiria, altfel riscam să fiu dat afară. Numai că am fost nevoit să plătesc 600 de lire, sumă pe care am achitat-o în decurs de șase luni de zile. Câte 25 de lire pe săptămână. Nu te mai gândești la consecințe în acele momente când ai nevoie maximă de bani, pur și simplu acționezi. Acum îmi pare rău că nu am fost mai calculat, mai calm și mai cumpătat, pentru că aș fi putut vorbi cu landlord-ul să mă amâne, poate m-ar fi înțeles, poate nu, dar regret că nu am încercat. Ce mi-a trebuit? Un document de identitate, ultimul statement bancar și o dovadă de adresă, o factură de la apă, am dus eu. În 20 de minute am primit banii. Fără prea multe verificări, fără prea multe întrebări… asta a fost. Mi-au făcut un direct debit și apoi, în fiecare vineri, trebuia să achit 25 de lire, deci 100 de lire pe lună, timp de șase luni. Bani care contează, mai ales când nu prea îi ai”, ne spune Paul.

 

Dobânzi astronomice

Și Tavi a fost, din păcate, ne spune el, clientul unei astfel de companii care oferă rapid împrumuturi persoanelor care întâmpină probleme financiare. Tânărul de 27 de ani povestește că a fost sfătuit să facă o astfel de cerere chiar de către angajații firmei: Oakam Shop.

„Eu am fost plătit multă vreme cu cec în fiecare săptămână. Nu prea era un avantaj, pentru că în țara asta ai nevoie de bani, iar dacă mergeam să depun cecul la bancă, primeam banii în cont în trei zile lucrătoare. Dura destul și eu aveam nevoie deseori de bani, așa că pentru un comision de 10-15 lire, mergeam la un Shop din acesta și ei îmi dădeau cash. Le dădeam cecul cu suma salariului meu, iar ei îmi dădeau mai puțin cu 10-15 lire. Schimbând acolo săptămânal timp de patru-cinci luni de zile, ei s-au oferit și chiar mi-au arătat mai multe broșuri de împrumut. Practic, puteam lua, fără niciun credit check, suma de 400-500 de lire, în baza acelor cecuri pe care le schimbam eu. Am tot refuzat multă vreme, numai că a venit o zi în care chiar am avut nevoie mare de bani și m-am prezentat acolo. Nu mi-a făcut niciun fel de verificare. Dar am înțeles ulterior că, în general, în astfel de situații nu se fac verificări, ei au dobânzi foarte mari și criteriul pe care îl au este ca persoana să dovedească, prin ceva sau prin cineva, că își permite să plătească înapoi împrumutul. Deja fiind în baza lor de date, în cinci minute mi-au dat banii: 550 de lire. M-am bucurat atunci de ei, doar că am plătit înapoi vreo 900, cu tot cu taxe și comisioane. De fiecare dată când nu aveam bani în cont să îmi plătesc rata, mă taxau cu câte 5-6 lire. Și s-au adunat astfel, că aproape a fost nevoie să dau dublu față de cât am luat”, spune tânărul de 27 de ani.

–––––––––––––

„Dacă faci dovada că poți să plătești banii înapoi cu payslip-uri, statement bancar, atunci ei, cel de la astfel de firme, îți pot da un împrumut de până la 1.000 de lire. E o metodă de a te împrumuta rapid când ai mare nevoie și când un prieten sau o rudă nu te mai poate ajuta. Dar nu este recomandată această modalitate, pentru că au niște dobânzi astronomice. Te împrumuți 1.000 de lire și trebuie să dai înapoi, în șase luni de zile, 1.700 de lire. Am avut un coleg de muncă ce a luat împrumut 1.000 de lire și a trebuit să dea o grămadă de bani înapoi. Nu se merită, dar ce să faci atunci când arde?”

Tavi, 27 de ani

–––––––––––––

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

23 pareri la “La cine vă împrumutați în caz de maximă nevoie?”

 1. Viktor Spune:

  Ai nevoie de un împrumut, sunteți interesați de refinanțare
  afacerea ta, ai nevoie de un împrumut garantate și negarantate aici este
  momentul potrivit pentru a cere. Compania noastra ofera acum credite
  toate la o rată a dobânzii foarte scăzută. Obține un împrumut astăzi la 3%
  annual.Email; viktorme26@gmail.com

  informațiile necesare
  (1) Nume:
  (2) Suma necesară:
  (3) Țara:
  (4) Număr de telefon:
  (5) Durata:

  Cu sinceritate,

 2. iva Spune:

  Am si eu nevoe urgenta de 1500 lire pt a imi lua o camera cu fetita mea.maxim o saptamina. Nu am pe nimeni aici si locesc intr-o camera mica. Eu am servici si lunile astea nu e cam bizi si ea trebue sa vina aicica nu mai poate sta fara mine si nu avem nici un sprijin nici in tara.Lurez cu contract dar nu sunt multe comenzi si ne da putune ore acum pe timp de vara. Nu stu ce sa ma fac. Nu as vrea sa plec ca si in romania e foarte greu.Ce ma sfatuiti. Mie mi-a promis cineva ca ma ajuta si nu ma ajutat am trimis bani ca sa vina si aici unde locuesc ne tine doar 3 sau 4 zile maxim o saptamina.Nu mai mult.

 3. stella morison Spune:

  Buna ziua, au ai fost respinse de către bănci și alte organisme financiare? Ai nevoie de o consolidare, Stella morison firma de împrumut este aici pentru a face toate necazurile tale financiare un lucru de domeniul trecutului. Am împrumuta fonduri pentru a persoanelor fizice care au nevoie de asistență financiară, care au un credit rău sau care au nevoie de bani pentru a plăti facturile, la o rată de 2 %. Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că am oferi asistență fiabilă și va fi dispus să ofere un împrumut.

  mulţumesc.

  Contact: stellamorison111@gmail.com

 4. florin Spune:

  vreau 10000 pe3-5ani
  07417557006

 5. florin Spune:

  ma ajuta cineva

 6. claudiu Spune:

  buna ziua as dori un imprumut de 1000 £ …ma poate ajuta cineva???

 7. Mr. Billy N. Jerry Spune:

  REȚEA DE CAPITAL CORPORATION FINANȚAREA
  Noi oferim împrumuturi private, comerciale și personale cu rată foarte scăzută a dobânzii anuale de numai 2%, în decurs de 5 ani la 20 de ani, durata de plata oricărei părți a lumii. Ne da împrumuturi în intervalul de la 5.000 € la 200,000,000.00 € EUROS.Our împrumut garantate și de securitate maximă sunt prioritățile noastre, persoanele interesate ar trebui să ne contactați astăzi prin e – mail: networkcapitalloan@financier.com

 8. luis david Spune:

  Bună ziua, eu sunt Mr.luis David, un creditor împrumut privat, care dă viață, împrumuturi alternative. Ai nevoie de împrumut de urgență pentru a șterge datoriile dvs. sau aveți nevoie de un împrumut de capital pentru a îmbunătăți afacerea? Ați fost respinse de către bănci și alte instituții financiare? Ai nevoie de un împrumut de consolidare sau un credit ipotecar? Uite ce nu mai mult, pentru că suntem aici pentru a face toate problemele tale financiare în trecut. înseamnă noi împrumut pentru persoanele care au nevoie de asistență financiară, care au rău de credit sau au nevoie de bani pentru a
  plăti facturile, să investească pe rata de afaceri de 2%. Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că vom face o încredere și beneficiarii de ajutor financiar, și va fi gata să vă ofere un împrumut. Prin urmare, contactați-ne astăzi prin e-mail (davidsluis036@gmail.com)

 9. MARIN CRISTINEL Spune:

  DACA SE POATE FACE O ASEMENEA FINANTARE LA DOBINDA ACEASTA DE TREI LA SUTA AR FI BINE DAR IN CE CONDITI DATI ACEST IMPRUMUT.MA-R INTERESA UN IMPRUMUT DE 5000.DE LIRE PE UN An de zile se poate .astept un raspuns pe adresa de email sau la tel.0774.080.282.

 10. MARIN CRISTINEL Spune:

  daca lucrurile aceste sunt reale atunci sunt bune,cand esti inghesuit si ai nevoie de bani nu te ajuta nimeni .atunci ce faci,nu ai alta alternativa si trebuie sa iesi din impasul financiar.

 11. MARTHA MARQUEZ Spune:

  Bună ziua, ești un individ sau o colectivitate, care este interesat în obținerea unui împrumut în scopul de a extinde afacerea, consolidarea datoriilor, credit ipotecar, credit auto sau student de împrumut. Vreau să știi că ești la locul potrivit, în cazul în care vă vom da suma mare de împrumut cu o rată a dobânzii la prețuri accesibile. ne puteți contacta prin marquezmartha911@gmail.com

 12. adrian marian Spune:

  pt un imprumut sa cumpar casa in valoare de 150 000 lire astept oferta si documentele necesare

 13. John Paul Spune:

  O zi buna,
  Sunteți în căutarea pentru afaceri, Company sau Credit de nevoi personale? Noi oferim toate tipurile de împrumuturi la rate ale dobânzii de 3% pe an, ne e-mail cu detalii la midland.credit2@gmail.com pentru mai multe informatii.

 14. Peter James Spune:

  Ai un credit rău?
  Ai nevoie de bani pentru a plăti facturile?
  Ai nevoie pentru a începe o nouă afacere?
  Ai proiect neterminat la îndemână din cauza finanțării proaste?
  Ai nevoie de bani pentru a investi într-un anumit domeniu de specializare, care va
  ai profit? și nu știi ce să fac.

  Noi oferim următoarele împrumuturi de mai jos,
  credite personale [sigure și negarantate]
  împrumuturi de afaceri [sigure și negarantate]
  credite combinate
  studenți credite
  credite de consolidare și atât de multe altele.

  E-mail (peterjamesuba@gmail.com)

  Toate cele bune

 15. Mr Cole Kins Spune:

  Buna ziua Sunt dna (dl Cole Kins) din Statele Unite ale Americii, am rămas în Alabama și am despărțit, dar am găsit această companie de e-mail care ma ajutat să obțină un împrumut pentru o afacere ,, iar acum vreau să folosesc acest mediu scurt a felicitat companiile de mai sus pentru bani rapid și sigur ei împrumut pentru mine, fără nici o formă de garanții, precum și împrumuturi de la 500,000USD salva afacerea mult mai mult, am văzut postul de pe internet, toată lumea să dea întotdeauna o notificare pentru ceea ce a făcut-o, s-ar am rapid cu ei și toți au făcut totul pentru mine, fără stres și banii mei a fost trimis la contul dvs. 24 de ore mai târziu, am fost surprins și mă simt bucuros acum au deja un agent de control standard comercial, care mă va ajuta acum vom organiza echipa care au nevoie de împrumuturi de urgență, pentru a fi contactat la ..colegookins @ yahoo.com …… Dumnezeu este foarte om, și eu știu că te va ajuta imediat .. de mai jos este împrumuturile sale cuvinte încurajatoare. Creditorii de împrumut sunteți punct de vedere financiar în jos și aveți nevoie de un împrumut? Ai nevoie de un împrumut pentru a achita creditele și datoriile? Au nevoie de finanțare pentru a stabili propria afacere? Ai nevoie de un împrumut pentru a executa proiecte mari? Kolaj nevoie de un împrumut? fondurile necesare pentru diferite alte procese? e-mail … colegookins@yahoo.com ……………..

 16. Larry Buknor Spune:

  Căutați o asistență financiară?

  Email de contact: worldbestloans12@yahoo.com
  Site-ul: http: //worldbestloans.wix.com/worldbestloans
  Telefon: (+1512) 355-6270

 17. vasile stoian Spune:

  Vreau si eu un anprumut de 18.000de lire pentru casa ami cumpar o cass an anglia aici lucrez de3.5ani am salariiu de2.400 pe luna nr telef 07766722925

 18. Morris Leo Spune:

  Buna,

  Căutați un împrumut de consolidare a datoriei, negarantate împrumut, împrumut de afaceri, împrumut acasă, credit auto, student de împrumut, credit de nevoi personale, de capital de risc, etc! Sunt un creditor privat, am acorda împrumuturi companiilor și persoanelor fizice la rată scăzută și rata dobânzii la prețuri accesibile de 2%. e-mail la: morrisloanfrom@gmail.com

 19. Robertfinance Spune:

  Ai nevoie de un împrumut?

    Nu aveți nevoie să vă faceți griji, vom face diferența de
  industria de creditare

  Serviciile noastre includ credit de nevoi personale, împrumut de afaceri, credit auto,
  împrumut de locuințe și parteneriat de afaceri.

  suma noastră de împrumut în lire în dolari, iar Euro variază de la 2.000 la
    100.000 la persoane fizice si 100.000 la 1.000.000 de co.operate
  organizare. rata noastră a dobânzii este la fel de ieftin ca și 1,5%.

    Tot ceea ce trebuie să faceți este doar pentru a ne oferi o documentație corespunzătoare, completând formularul de solicitare de credit / împrumut care face obiectul
  verificarea, prin confirmarea noastră și echipa de verificare. procesele noastre este mai mică decât aprobatorii, 48 oră.

  Contactati-ne prin e-mail nostru de mai jos (Robertfinance616@gmail.com)

  Salutari
  Clara.
  Cap Admin.
  Robertfinance.
  E-mail: Ai nevoie de un împrumut?

    Nu aveți nevoie să vă faceți griji, vom face diferența de
  industria de creditare

  Serviciile noastre includ credit de nevoi personale, împrumut de afaceri, credit auto,
  împrumut de locuințe și parteneriat de afaceri.

  suma noastră de împrumut în lire în dolari, iar Euro variază de la 2.000 la
    100.000 la persoane fizice si 100.000 la 1.000.000 de co.operate
  organizare. rata noastră a dobânzii este la fel de ieftin ca și 1,5%.

    Tot ceea ce trebuie să faceți este doar pentru a ne oferi o documentație corespunzătoare, completând formularul de solicitare de credit / împrumut care face obiectul
  verificarea, prin confirmarea noastră și echipa de verificare. procesele noastre este mai mică decât aprobatorii, 48 oră.

  Contactati-ne prin e-mail nostru de mai jos (Robertfinance616@gmail.com)

  Salutari
  Clara.
  Cap Admin.
  Robertfinance.
  E-mail: Robertfinance616@gmail.com

 20. Romero Viinc Spune:

  A face tu căuta fonduri pentru a achita credite și datorii? Nu te găsești într-un pic de probleme cu facturile neplătite și nu știu ce mod de a merge sau în cazul în care pentru a porni? Ce despre găsirea unei datorii ferme de consolidare reputație care vă poate ajuta în reducerea ratei lunare, astfel încât veți avea opțiuni de rambursare la prețuri accesibile, precum și sala de a respira atunci când vine vorba de sfârșitul lunii și facturile au nevoie pentru a obține plătit? CREDIT OFERTA este raspunsul t0 toate problemele tale financiare .Email {credit_offer@hotmail.com}
  Noi oferim urmatoarele tipuri de credite

  * Credite consolidarea datoriilor
  * Credite pentru afaceri
  * Credite personale
  * Acasă Credite
  * Finanțe auto
  * Credite comerciale
  * Investiții Credite
  * E.T.C

  Notă: Noi vă împrumut cu o rată scăzută a dobânzii de 3%, iar durata creditului de la 1 la 25 de ani pentru a plăti înapoi împrumutul nu .Do păstrează problemele tale financiare pentru auto-vă pentru ca să nu fie maestru datorii sau stres financiar sus , de aceea, trebuie să ne contactați rapid o soluție la problemele tale financiare. aceasta va fi o mare bucurie pentru noi atunci când sunteți financiar stable..Email {credit_offer@hotmail.com}

  Contactati-ne azi Via {credit_offer@hotmail.com}

 21. Jason Andreas Spune:

  Bine ati venit la Jason Andreas finanțe. Ai nevoie de un împrumut? Doriți să începeți propria afacere? Ești în datorii? Ați fost respinse de către bancă datorită istoriei de credit rău? Apoi, nu vă faceți griji mai mult, pentru că suntem aici pentru a ajuta, vă oferim credite la o rată de 3%. Va rugam sa ne contactati prin e-mail la jasonandreasfinances@gmail.com pentru mai multe informații

 22. Deric William Spune:

  Ai vreo problemă financiară? aveți nevoie de un împrumut pentru a plăti datoriile? Ești în orice criză financiară? Apoi, sunteți sursa corectă. Ne sunt înregistrate și compania autorizată, vom da împrumuturi la o rată scăzută a dobânzii de 2%, pentru persoane fizice, firme si companii sub un anumit termeni și condiție clare și ușor de înțeles. Contactati-ne azi prin e-mail 🙁 dericwilliam2016@gmail.com)

 23. White Horse Credit Spune:

  Eu sunt un creditor privat și Investitor, ai nevoie de o legal, cinstit, de încredere și rapid de împrumut? Te pot ajuta cu o garanție de 100% de credite, am oferta de afaceri și împrumuturi individuale pentru a Finanța, de asemenea, mai avem tot felul de proiecte. Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați la: (legitfirm@gmail.com)

Spune-ti si tu parerea!