La cine vă împrumutați în caz de maximă nevoie?

Articol publicat in sectiunea Bani, taxe şi beneficii, Diaspora pe data 6 aprilie 2016

uk_imprumut

Atunci când nu mai găsiți niciun bănuț rătăcit prin buzunare, când pușculița este spartă de mult, economiile s-au terminat, credit cardul este și el gol, iar la prieteni nu mai puteți apela, și totuși aveți nevoie disperată de bani, ce faceți? Una dintre variantele pe care o folosesc românii din Marea Britanie este împrumutul de urgență la agențiile care oferă astfel de servicii. Un exemplu concret: The Money Shop. Numai că, atrag atenția cei care au trecut prin astfel de situații, „degeaba te bucuri că primești banii de care ai nevoie, tristețea și frustrarea încep din momentul în care trebuie să achiți”, ne povestește un român care a fost nevoit să facă un astfel de împrumut.

Care au fost pașii, avantajele, dar mai cu seamă dezavantajele care au venit în urma unei astfel de aplicații ne povestesc românii care au făcut acest demers. La final, trageți dumneavoastră concluziile, dacă se merită sau nu să vă lăsați semnătura pe un astfel de împrumut.

 

A luat 400 de lire… A dat înapoi 600!

Se poate întâmpla oricui să treacă prin momente grele din punct de vedere financiar. Mai cu seamă atunci când ești departe de casă, astfel de probleme „te apasă greu și crează o mare tensiune”, ne mărturisește sincer Paul, un român de 31 de ani din Bacău, care ne-a spus că în astfel de situații nu s-a mai gândit la consecințe și a făcut un împrumut pe care acum îl regretă.

„Am făcut o singură dată un astfel de împrumut, de urgență, așa cum îl numesc mulți, de la The Money Shop, și mi-a fost de ajuns să nu mai vreau să fac niciodată. Acum zic și eu că nu voi mai face, dar nu știi niciodată când te împinge nevoia. Că m-am dus acolo de disperare. Am traversat o perioadă critică de câteva luni în care nu am lucrat, soția a muncit și ea part-time, ne-am cheltuit toate economiile pe care le aveam, toate cardurile erau pe zero, de la prieteni și cunoscuți am tot cerut și chiar nu mai aveam nicio variantă… decât să îmi vând din bunurile cumpărate. Am luat și opțiunea asta în calcul, atunci la disperare. Să vând aparatul foto, telefonul, televizorul, dar am renunțat la idee și am făcut împrumutul acela. Am luat 400 de lire, aveam nevoie de acești bani să pot plăti chiria, altfel riscam să fiu dat afară. Numai că am fost nevoit să plătesc 600 de lire, sumă pe care am achitat-o în decurs de șase luni de zile. Câte 25 de lire pe săptămână. Nu te mai gândești la consecințe în acele momente când ai nevoie maximă de bani, pur și simplu acționezi. Acum îmi pare rău că nu am fost mai calculat, mai calm și mai cumpătat, pentru că aș fi putut vorbi cu landlord-ul să mă amâne, poate m-ar fi înțeles, poate nu, dar regret că nu am încercat. Ce mi-a trebuit? Un document de identitate, ultimul statement bancar și o dovadă de adresă, o factură de la apă, am dus eu. În 20 de minute am primit banii. Fără prea multe verificări, fără prea multe întrebări… asta a fost. Mi-au făcut un direct debit și apoi, în fiecare vineri, trebuia să achit 25 de lire, deci 100 de lire pe lună, timp de șase luni. Bani care contează, mai ales când nu prea îi ai”, ne spune Paul.

 

Dobânzi astronomice

Și Tavi a fost, din păcate, ne spune el, clientul unei astfel de companii care oferă rapid împrumuturi persoanelor care întâmpină probleme financiare. Tânărul de 27 de ani povestește că a fost sfătuit să facă o astfel de cerere chiar de către angajații firmei: Oakam Shop.

„Eu am fost plătit multă vreme cu cec în fiecare săptămână. Nu prea era un avantaj, pentru că în țara asta ai nevoie de bani, iar dacă mergeam să depun cecul la bancă, primeam banii în cont în trei zile lucrătoare. Dura destul și eu aveam nevoie deseori de bani, așa că pentru un comision de 10-15 lire, mergeam la un Shop din acesta și ei îmi dădeau cash. Le dădeam cecul cu suma salariului meu, iar ei îmi dădeau mai puțin cu 10-15 lire. Schimbând acolo săptămânal timp de patru-cinci luni de zile, ei s-au oferit și chiar mi-au arătat mai multe broșuri de împrumut. Practic, puteam lua, fără niciun credit check, suma de 400-500 de lire, în baza acelor cecuri pe care le schimbam eu. Am tot refuzat multă vreme, numai că a venit o zi în care chiar am avut nevoie mare de bani și m-am prezentat acolo. Nu mi-a făcut niciun fel de verificare. Dar am înțeles ulterior că, în general, în astfel de situații nu se fac verificări, ei au dobânzi foarte mari și criteriul pe care îl au este ca persoana să dovedească, prin ceva sau prin cineva, că își permite să plătească înapoi împrumutul. Deja fiind în baza lor de date, în cinci minute mi-au dat banii: 550 de lire. M-am bucurat atunci de ei, doar că am plătit înapoi vreo 900, cu tot cu taxe și comisioane. De fiecare dată când nu aveam bani în cont să îmi plătesc rata, mă taxau cu câte 5-6 lire. Și s-au adunat astfel, că aproape a fost nevoie să dau dublu față de cât am luat”, spune tânărul de 27 de ani.

————————————–

„Dacă faci dovada că poți să plătești banii înapoi cu payslip-uri, statement bancar, atunci ei, cel de la astfel de firme, îți pot da un împrumut de până la 1.000 de lire. E o metodă de a te împrumuta rapid când ai mare nevoie și când un prieten sau o rudă nu te mai poate ajuta. Dar nu este recomandată această modalitate, pentru că au niște dobânzi astronomice. Te împrumuți 1.000 de lire și trebuie să dai înapoi, în șase luni de zile, 1.700 de lire. Am avut un coleg de muncă ce a luat împrumut 1.000 de lire și a trebuit să dea o grămadă de bani înapoi. Nu se merită, dar ce să faci atunci când arde?”

Tavi, 27 de ani

————————————–

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

318 pareri la “La cine vă împrumutați în caz de maximă nevoie?”

 1. Fanica Tarahoi Spune:

  Mulțumesc domnule, am primit în sfârșit împrumutul de 12.000£ în contul meu pentru e-mail de solicitare (suntrustfinancialhome@gmail.com)

 2. Steve Hoffman Spune:

  Bună ziua doamnelor și domnilor
  Aveți mare nevoie de consolidare financiară (împrumut)?
  O mulțime de oameni se confruntă cu provocări financiare premature și majoritatea nu sunt capabili să obțină împrumuturi de capitaluri proprii de la băncile lor locale sau de la alte instituții financiare din cauza ratei dobânzii ridicate, a garanțiilor insuficiente, a raportului datorie / venit, a scorului creditului scăzut sau din alte motive.

  Dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, vă sfătuiesc să contactați compania mea și vă putem ajuta cu un împrumut.
  Oferim tot felul de servicii de împrumut (împrumut personal, împrumut de afaceri, împrumut ipotecar și multe altele), oferim atât împrumuturi pe termen lung, cât și pe termen scurt, împrumuturi garantate și fără garanții și, de asemenea, puteți împrumuta până la 20 de milioane de euro. Compania mea vă va ajuta să atingeți o varietate de obiective cu o gamă largă de produse de împrumut.

  Pentru mai multe informatii; aici sunt datele noastre de contact.
  E-mail de contact: novicapfinancialservices@gmail.com
  Număr de contact: +31642117819 (WhatsApp)

  Nu mai există timpi de așteptare sau vizite stresante la bănci. Serviciul nostru este disponibil 24/7 – puteți obține un împrumut și completați tranzacțiile ori de câte ori doriți.

 3. Basic Finance Spune:

  Aveți un credit prost? Ai nevoie de bani pentru a plăti facturile? Este necesar să începeți o afacere nouă? Aveți un proiect neterminat din cauza finanțării deficitare? Aveți nevoie de bani pentru a investi în vreo specialitate care vă va avantaja? Și nu știi ce să faci. Oferim următoarele împrumuturi: atât împrumuturi personale [sigure și negarantate], împrumuturi pentru afaceri [sigure și negarantate], împrumuturi combinate, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare și multe altele.

  Denumirea firmei: BASIC FINANCE
  E-mail companie: basicfinance2000@gmail.com

 4. Mei Lindera Spune:

  Recomand (suntrustfinancialhome@gmail.com) să-mi crediteze contul cu 35.000 de lire în această dimineață.

 5. Nathalie Abbes Spune:

  Apreciez foarte mult William Rogers pentru împrumutul de 12.000 £ pe care l-am primit în această dimineață pentru solicitarea unui e-mail (suntrustfinancialhome@gmail.com)

 6. Gianluca Palazzi Spune:

  Sunt atât de fericit că am primit în sfârșit împrumutul meu de 50.000 de lire sterline pentru a-mi extinde e-mailul de afaceri (suntrustfinancialhome@gmail.com) că sunt legitimi.

 7. Alessandra Poggioli Spune:

  Wow glorie pentru Dumnezeu Domnul William R mi-a oferit doar un împrumut de 10.650 £ și taxa mea de asigurare a fost, de asemenea, înapoi la mine de contact (suntrustfinancialhome@gmail.com), sunt foarte onesti.

 8. Simona Moauro Spune:

  Wow tocmai am primit împrumutul meu de 9.000 £ de la suntrustfinancialhome@gmail.com

 9. Danilo Serra Spune:

  Acest lucru este uimitor, prieteni, tocmai am primit un împrumut de 40,000 £ de la e-mailul William Rogers (suntrustfinancialhome@gmail.com)

 10. Nathalie Abbes Spune:

  Aveți dreptate Danilo Serra, am primit și împrumutul meu de 5.000 de lire de la suntrustfinancialhome@gmail.com

 11. Laura Angiu Spune:

  Ma intereseaza si pe mine un imprumut

 12. Laura Angiu Spune:
 13. stefanie diependaal Spune:

  Acest lucru este grozav, băieți tocmai am confirmat împrumutul meu de 20.000 £ de la William Rogers pentru a-mi extinde e-mailul de afaceri (suntrustfinancialhome@gmail.com), sunt legitimi.

 14. Tefanie Domingo Spune:

  Am reușit să șterg facturile de 55.000 de lire sterline cu ajutorul lui William Rogers. Sfătuiesc tuturor celor care caută un împrumut legitim să-i contacteze prin e-mail (suntrustfinancialhome@gmail.com) sunt cele mai bune încercări și nu veți regreta niciodată.

 15. Ismail Gamer Spune:

  Wow asta este real, am primit un împrumut personal de 15.000 £ de la e-mailul William Rogers (suntrustfinancialhome@gmail.com).

 16. Lucas Morra Spune:

  Te afli într-o criză financiară? Aveți nevoie de un împrumut pentru a vă refinanța
  acasă sau vă extindeți afacerea? Aveți nevoie de un împrumut pentru a stabili urgent
  datorii și rămâneți cu un singur creditor? Aveți nevoie de împrumut pentru a vă plăti
  bancnote? Etc. Obțineți-vă împrumutul de la 2.000 la 150.000.000.00 USD
  USD / EURO / POUND, la o rată de 2%. Banii depuși în cont
  în termen de 3 ore de la aprobare. Dacă sunteți interesat să obțineți un împrumut,
  nu ezitați să ne trimiteți solicitarea dvs. prin e-mail:
  lucasmorra009@gmail.com sau numărul whatsapp: +1 (972) 365-6758

 17. Kristine Joy Adriano Spune:

  Numele meu este Kristine Joy Adriano de 35 de ani, mamă singură de 2 ani am căutat un împrumut urgent de 20.000 de lire sterline pentru a începe ceva nou, am întâlnit site-ul unde oamenii spun lucruri bune despre William Rogers pentru a reduce povestea pe care i-am contactat. prin e-mail {suntrustfinancialhome@gmail.com} spre cea mai mare surpriză a mea, am reușit să obțin împrumutul meu de 20.000 de lire sterline, sunt atât de fericit.

 18. eva rutka Spune:

  Numele meu este
  eva rutka 30 de ani, eram foarte bolnav la spital, iar fiul meu a fost concediat de la munca sa din cauza unor motive personale noi, în care era datorie și sărăcie noul nostru nume l-am găsit aici pe domnul William Rogers online care mi-a acordat un împrumut de 60.000 kilograme cu o durată de 10 ani. Dacă sunteți în căutarea unui creditor privat legitim, nu ezitați să le contactați prin e-mail {suntrustfinancialhome@gmail.com} acestea sunt singurul creditor privat legitim aici online, toți ceilalți creditori sunt escroci pentru că am fost înșelat de 3 ori bune înainte să-l cunosc pe William Rogers, care m-a ajutat cu împrumutul de 60.000 de lire sterline pentru a-mi lichida datoria și a plăti facturile spitalului.

Spune-ti si tu parerea!