La coadă pentru a respira aer curat

Articol publicat in sectiunea Divertisment pe data 5 mai 2014

aer

Imagini cu locuitori ai oraşului Zhengzhou care stau la rând pentru a putea respira aer curat de munte au făcut recent înconjurul lumii. Zhengzhou este unul dintre cele mai poluate oraşe din China, iar bătrânii şi copiii din capitala provinciei Henan nu au stat pe gânduri atunci când au avut şansa de a respira aerul adus de pe Muntele Laojun, potrivit Mediafax.

Oamenii au format cozi lungi pentru a putea beneficia de aerul adus în zeci de pungi şi peste 2.000 de cutii de către compania de turism Laojun Mountain Natural Reserve Development Co, care a dorit, totodată, să contribuie astfel la conştientizarea situaţiei disperate în care se află unele dintre cele mai mari oraşe din China, din cauza poluării aerului, scrie CNN.

Zhengzhou este unul dintre cele mai poluate oraşe din China, Indicele Calităţii Aerului (ICA) înregistrând săptămâna trecută o valoare de 157 de puncte, în timp ce până şi Beijingul prezenta un ICA de 55 de puncte.

CNN a publicat ulterior imagini cu locul de unde au fost aduse pungile cu aer curat – muntele Laojun. Celebru în China pentru frumuseţea sa, vârful Laojun de 2.217 metri reprezintă locul în care s-a retras pentru a-şi aştepta sfârşitul întemeietorul taoismului – Laozi. Tot aici a fost construit Templul Laojun.

„O echipă de filmare a venit pe muntele Laojun pentru a testa aerul şi a descoperit că este incredibil de bun, iar noi am avut ideea acestei acţiuni pentru a promova turismul în regiune”, a declarat Khurram Zhang, angajat al companiei.

Reprezentanţii companiei de turism au spus că vor continua campania. Ei speră că aşa îi vor convinge pe oameni să viziteze regiunea montană de unde au adus aerul. Muntele Laojun a fost declarat rezervaţie naturală în 1997 şi se află la 120 kilometri depărtare de cel mai apropiat oraş.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!