La doctor cu dovada de rezidenţă. Cine nu are, PLĂTEȘTE!

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Diaspora, Sănătate pe data 13 februarie 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atunci când se vor înregistra la GP, pacienţilor li se va cere să îşi dovedească naţionalitatea! Proiectul va fi implementat în acest an printr-un program pilot şi aparţine Departamentului de Sănătate.

Potrivit postului de radio LBC, se doreşte ca prin această strategie să se recupereze costurile de asistenţă medicală primară din ţările de origine ale imigranţilor.

În revista Pulse a medicilor de familie din Marea Britanie, se arată că în 10 domenii medicale se va solicita un card european de asigurări valabil, care dă dreptul titularilor la asistenţă medicală în Spaţiul Economic European. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate a declarat că se doreşte îmbunătăţirea sistemului NHS prin recuperarea costurilor vizitatorilor internaţionali pentru asistenţa medicală primară. Conform LBC, turismul medical în Marea Britanie costă în jur de 2 miliarde de lire sterline în fiecare an, în ciuda faptului că doar rezidenţii cu „permis de şedere permanentă” au dreptul la servicii medicale gratuite. Ministrul sănătăţii, Jeremy Hunt, a anunţat încă de anul trecut planul de a percepe pacienţilor din afara UE 150% din costul tratamentelor NHS.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!