La Europene, in Cismigiu

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 25 noiembrie 2013

Si s-a terminat si tura aceasta. Si ne pare din nou rau. Caci meciul decisiv a fost la Bucuresti, in fata a peste 50.000 de oameni. Și se putea. Daca aveam o nationala, daca aveam un antrenor, daca aveam si ceva jucatori, se putea. Altfel, Grecia a aratat ca stie ce vrea si exact asta a obtinut. O sa ne legam poate de cateva faze litigioase. O sa spunem ca poate se putea da penalty. Ca arbitrul, poate, nu a acordat echipei gazda acei 5% cu care o crediteaza de obicei, asa cum cred unii. Asta este. Arbitrul a fost sarb. N-are treaba nici cu noi, nici cu ei. In plus, nu era obligat sa ne ajute. Obligati sa ne ajutam eram insa noi. Plecand cu un 1-3 de la Pireu, un 2-0 acasa nu era imposibil. Franta a pierdut cu 2-0 in Ucraina. La Paris, in minutul 34, remontase deja dezavantajul. Deci se poate. Desigur, daca ai cu ce. Și noi nu prea avem.

Victor Piturca a declarat deja ca nu va parasi nationala. Este normal. Contractul sau presupune sa ne califice la Europenele din 2016, nu la Mondialele din 2014. Aceasta este misiunea, pe aceasta trebuie sa o urmareasca. Nu va reusi, dar asta este o cu totul alta poveste. Sa schimbe cineva antrenorul, nici asta nu se poate. Am inteles ca federatia si selectionerul au semnat o clauza de reziliere absolut aiuritoare. Oamenii vorbesc despre 1,4 milioane euro. Ati amutit, nu? Da, atat ar urma sa primeasca Piturca daca ar fi demis acum.

Partea buna este ca am putea beneficia de un mare noroc. Din ce stiu, exista un campionat mondial de table. Cum Dumitru Dragomir a pierdut sefia LPF si mai si este un tablagiu de forta, ii cedam nationala la noul sport, sa o antreneze. Si asa ajungem si noi.

La Europene, in Cismigiu.

Autor articol: Bogdan Constantinescu
Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!