La mulți ani, Radu Beligan!

Articol publicat in sectiunea Monden pe data 18 decembrie 2015

Radu BeliganÎn urmă cu doi ani, Radu Beligan a intrat în Cartea Recordurilor, cu titlul de „cel mai longeviv actor profesionist de teatru”. În 14 decembrie, marele actor a împlinit 97 de ani și este pe punctul de a stabili un record.

Radu Beligan și-a sărbătorit ziua de naștere, așa cum o face de ani buni, pe scenă, în spectacolul „Egoistul”, ajuns la reprezentația cu numărul 300. A fost și momentul în care actorul a fost nevoit să facă un gest la care a renunțat cu 20 de ani în urmă.

„Tata nu mai fumează de 20 de ani, deși în piesa «Egoistul» trebuie să-și aprindă o țigară. Toată viața a preferat să meargă foarte rar la petrecerile pe care ceilalți colegi de breaslă le dădeau. Și, atunci când o făcea, nu se distra până dimineața, precum alții. În rest, face multă mișcare și nu vrea să renunțe la scenă, marea lui pasiune. Are un regim de viață sănătos”, a spus, pentru Click!, Alexandru Beligan, fiul actorului.

Radu Beligan s-a născut pe 14 decembrie 1918 în comuna Galbeni, județul Bacău, și a fost căsătorit de trei ori. Prima soție a fost actrița Nineta Gusti și căsnicia lor a durat 15 ani. Cea de-a doua soție a actorului a fost Dana Crivăț. Cei doi au avut o fiică, Ana Maria. A treia soție a fost scriitoarea Marica Beligan. Cei doi s-au căsătorit în 1965 și au avut trei copii: Lamia (actriță), Raluca și Alexandru. Marica Beligan a murit de cancer în februarie 1993.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!