România: La școală și grădiniță, doar cu aviz de la medic

Articol publicat in sectiunea Social pe data 7 august 2015

aviz_medical_scoala

Ministerele Sănătății și Educației pregătesc un ordin comun care va stabili că școlile și grădinițele nu vor mai solicita analize bacteriologice pentru intrarea copiilor în colectivitate, ci doar adeverință de la medicul de familie.

„Începând din anul școlar 2015-2016, elevii vor prezenta o adeverință de la medicul de familie prin care se atestă faptul că respectivul copil sau elev este clinic sănătos și nu suferă de o boală contagioasă”, a declarat secretarul de stat Dorel Săndesc.

El a precizat că, de fapt, nici actualele reglementări nu obligau la efectuarea exudatului faringian sau al coproculturii, însă, într-un vechi obicei, care datează de mulți ani în urmă, multe unități de învățământ mai solicită, obligatoriu, prezentarea acestor analize bacteriologice.

În cazul în care medicul de familie consideră necesară realizarea acestor analize, întrucât suspectează o anumită boală, cu certitudine acesta va trimite copilul să facă analizele bacteriologice, după care va putea elibera avizul medical pentru intrarea în colectivitate, a adăugat Săndesc.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!