La spital, după ce a purtat blugi skinny

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 26 iunie 2015

jeansO femeie din Australia a fost spitalizată după ce blugii ei „skinny” au lăsat-o în imposibilitatea de a merge, conform presei locale citate de agenția DPA.

Ea era îmbrăcată în astfel de blugi strâmți când s-a dus să-și ajute o rudă care se muta, scrie publicația Sydney Morning Herald. Mai târziu, în timp ce mergea spre casă printr-un parc, tălpile și picioarele i-au amorțit și s-a prăbușit, a declarat neurologul dr. Thomas Kimber.

„Nimeni nu a observat că a căzut și a rămas culcată acolo timp de mai multe ore”, a spus Kimber, co-autor al unui articol despre acest caz publicat în revista Neurology, Neurosurgery and Psychiatry.

Ea a reușit să se târască la drum și să oprească un taxi care a dus-o la Royal Adelaide Hospital, unde blugii i-au fost tăiați, menționează articolul.

Dr. Kimber a explicat că pacienta dezvoltase un sindrom de compresie, blugii prea strâmți oprind alimentarea cu sânge a mușchilor gambei, iar ca răspuns la această stare, mușchii s-au umflat atât de mult încât au presat pe doi dintre nervii majori din partea de jos a piciorului, provocându-i slăbiciune și amorțeală a picioarelor.

Mușchiul umflat și-a îmbunătățit condiția în termen de trei sau patru zile. Femeia a fost capabilă să meargă în mod independent când a părăsit spitalul, a precizat medicul citat de DPA.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!