La un pas de o umilinta cu Cipru

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 13 ianuarie 2014

517 romania handbal masculinLa un pas sa fie umilita de reprezentativa Ciprului in preliminariile Campionatului Mondial din 2015, Romania ar fi putut semna probabil cea mai rusinoasa pagina din istoria handbalului masculin. Jucatorii antrenati de Eliodor Voica au castigat in ultimele secunde, cu o aruncare de la 7 m pe care au executat-o exact in ultimele secunde ale partidei. Scor final, 31-30.

Cristian Gatu nu a lasat nesanctionata evolutia nationalei, fiind extrem de suparat de modul in care au evoluat lucrurile. „Au crezut ca stau capra, astfel nu-mi explic cum, in urma cu trei zile, Romania a batut la 17 goluri Cipru, iar la retur s-a chinuit sa castige”, a spus el.

De asemenea, Gatu a impus nationalei un anume comportament in urmatorul meci, cel cu Italia, asta probabil pentru a evita repetarea unei asemenea povesti. „Le-am cerut sa bata la minimum 10 goluri. Iau meciul cu Cipru, din deplasare, ca pe un accident”, a afirmat el.

Romania inca nu se poate considera calificata in barajul pentru Campionatul Mondial din 2015, desi a batut Slovacia la Bucuresti, cu 32-24, aceasta fiind principala competitoare a Romaniei: „Daca evoluam ca in Cipru, suntem prada usoara in Slovacia si la opt goluri pe care le-am avea avantaj dupa partida tur. Sper sa nu mai avem probleme de concentrare, de mobilizare.”

Ultimele doua partide, cu Italia, de pe 8 ianuarie, si Slovacia, de pe 11 ianuarie, vor fi abordate de nationala lui Voica din postura de lider al grupei de calificare.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!