Lagarde candidează din nou la șefia FMI

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 29 ianuarie 2016

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, și-a anunțat candidatura pentru al doilea mandat la conducerea instituției și a spus că a primit deja sprijin din partea unora dintre cele mai mari economii ale lumii, transmite MarketWatch.

„Candidez pentru al doilea mandat. Am avut onoarea, după deschiderea procedurii, de a primi sprijinul Franței, Germaniei, Marii Britanii, Chinei, Coreei și Mexicului”, a spus Lagarde la televiziunea franceză, potrivit Mediafax.

Deși Statele Unite, cel mai mare acționar al FMI, nu au anunțat în mod oficial sprijinul pentru cel de-al doilea mandat, Lagarde a spus că vicepreședintele Joe Biden și alți oficiali americani au apreciat performanțele ei la conducerea instituției, în ultimii cinci ani.

Lagarde, fost ministru de finanțe al Franței, a devenit director general al FMI în 2011, înlocuindu-l pe Dominique Strauss-Kahn, după ce politicianul francez a fost arestat la New York sub acuzația de hărțuire sexuală a unei cameriste într-un hotel din New York.

Lagarde a preluat postul la FMI în perioada de vârf a crizei datoriilor din zona euro și în timpul mandatului ei au fost încheiate trei acorduri de salvare, pentru Irlanda, Portugalia și Grecia.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!