Lansarea colecției „Back to London with 62.2 Meters” de Florin Dobre, Primăvară/Vară 2015

Articol publicat in sectiunea Evenimente românești pe data 13 iunie 2014

Londra_Florin Dobre

 16 iunie, 2-6pm

Artistul și designerul Florin Dobre va prezenta la Londra colecția masculină Back to London with 62.2 Meters”, Primăvară/Vară 2015, în cinci locații diferite:

  • 2pm – Bloomsbury Square;
  • 3pm – Covent Garden;
  • 3.45pm – Brick Lane;
  • 4.30pm – LondonBridge;
  • 5.15 – WestminsterBridge.

Evenimentul va fi cu totul inedit și original, prezentat în 5 locații diferite, pe străzile Londrei, ca un omagiu adus bărbaților boemi, care au lansat și marcat curentul modernismului avantgardist european, ce se regăsește în toată moda masculină actuală. Metropola Londrei este locația în care se desfășoară spectacolul.

Moda pleacă din suflet și ajunge în stradă” dar cât de puțin importante sunt hainele când cunoaștem nevoile sufletului, acesta este line-conceptul de la care pleacă designerul în realizarea acestei colecții. Va fi un spectacol total de fusion art, marca Florin Dobre, având ca scenă strada, iar trecătorii vor fi spectatorii în timp real ai show-ului, marcând astfel efemeritatea clipei, participarea prin non-participare în materialitatea timpului modern, în goana zilnică după plăceri imediate care golesc, însă, sufletul și spiritual uneori iremediabil prin căderea în plăceri nefirești care încep să ne domine din ce în ce mai puternic. Astfel, timpul se oprește în acel loc și devenim toți conștienți cine suntem.

Călătoria lui Florin Dobre continuă. Începută anul trecut la Paris prin Panta Rhei”, urmată la Londra cu Follow the White Rabbit”, continuă pe bulevardele londoneze prin colecția Back to London with 62.2 Meters”.

Florin Dobre a transpus original toate aceste sentimente în noua colecție, prin croirea tuturor pieselor dintr-o singură bucată de material concepută special împreună cu departamentul de creație al fabricii Dorobanțul S.A., una dintre cele mai vechi și prestigioase fabrici de materiale textile din România.

Acesta are o țesătură cu un pattern unic, simbolic reprezentând o singură stradă, folosind culori predominante în portul tradițional românesc ce se nasc unele din altele, ce exprimă diversitatea rasei umane, a sentimentelor, stărilor, emoțiilor, dar și unicitatea noastră ca indivizi liberi în căutarea adevărului absolut.

Tăietura ținutelor păstrează linia colecțiilor care l-au consacrat pe Florin Dobre în Paris și Londra, o reinterpretare modernă a clasicului masculin în liniile specifice designerului român. Menține secționarea siluetei pe orizontală, dar fără dihotomia materie/spirit. Originalitatea în această colecție este exprimarea unică a spiritului, atât în partea superioară a ținutei – a sacoului, cât și cea inferioară – a pantalonului, croite din aceeași bucată de material, dar în care culorile se nasc organic unele din altele.  Complementaritatea trăirii simultane a două stări – seriozitate și joc, în alternanța psihologică interior/exterior, este dată de croiala clasică a sacoului combinată cu cea fantezistă a cămășii și pantalonii până la genunchi. Ținutele sunt completate de sandale și accesorii, create special de Florin cu artiști români pentru această colecție.

Prin colecția Back to London with 62.2 Meters” artistul Florin Dobre ne arată consacrarea creațiilor sale și identitatea sufletului românesc în cosmopolita lume a metropolei londoneze.

Muzica este semnată de către Vali Bărbulescu.

Eveniment realizat cu sprijinul Ambasadei României la Londra și al Institutului Cultural Român.

Parteneri: Societatea Dorobanțul SA / MediaCarsLondon.com / Vali Bărbulescu / EVENTers / HESS Autoconcept / Atelier Make-up Paris / CRREDAE / Cufărul Cu Vechituri

Parteneri media: Etiquette / Still Masculin / InStilulMeu/ Lookool / Andrei Vulpescu / DivaHair / MyFashionTeam.tv / Romania Fashion / ReadMyMind / Jurnal LifeStyle / BucharestStyle / ExpressTheStyle

Un eveniment prezentat de Jagermeister.

Pentru informații suplimetare puteți contacta: evenimente.stup@gmail.com, (+40) 735 896 633 – Sava Ionuț Daniel.

Website: www.florindobre.ro

Autor articol: Comunicat de presă


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!