Laptele are efecte devastatoare asupra organismului uman

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 14 noiembrie 2014

Într-un studiu publicat de cercetătorii americani în Medical Journal s-a ajuns la concluzia că laptele – promovat de-a lungul timpului ca băutura care întăreşte organismul şi oasele – este, de fapt, dăunător sănătăţii.

Potrivit testelor făcute de-a lungul mai multor ani, persoanele care consumă 2-3 pahare de lapte pe zi suferă mai des de FRACTURI osoase, iar durata vieţii se reduce cu mai bine de 5 ani.

Explicaţia medicilor, citată de jurnaliştii de la Business Insider, ar fi aceea că, odată ingerat, laptele elimină o substanţă numită D-galactoză, care este responsabilă de inflamarea şi distrugerea țesutului osos, de reducerea speranţei de viaţă, dar şi de degenerare neurologică.

Însă acest lucru nu este valabil pentru toate lactatele: astfel, iaurtul şi brânza sunt chiar benefice organismului şi mai ales florei intestinale, datorită probioticelor.

Studiul s-a întins pe o perioadă de 20 de ani şi a urmărit evoluţia în timp a unor persoane, atât femei, cât şi bărbaţi, care consumau frecvent lapte.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!