Larisa Iordache nu merge la Europene

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 27 martie 2015

575 iordacheVeritabil lider al echipei feminine de gimnastică a României și de două ori vicecampioană mondială, Larisa Iordache nu va participa la Campionatul European ce va avea loc la Montpellier, între 13 şi 19 aprilie.

Deşi era înscrisă pe lista sportivilor care ne vor reprezenta în Franţa, coordonatorii Mariana Bitang şi Octavian Bellu au luat decizia de a o proteja. Sportiva, care la Europenele de anul trecut, disputate la Sofia, câştiga patru medalii (două de aur, una de argint şi una de bronz) se luptă în ultima vreme cu dureri la glezna stângă, exact ce i-a creat probleme şi la Jocurile Olimpice de la Londra. 

„Am decis că pentru Larisa, cel mai bine este să nu participe la Europene. În primul rând, ea trebuie să se recupereze total şi pentru asta, trebuie să avem răbdare. Evident, se va schimba şi obiectivul cu care vom merge. Trebuie să rodăm fetele care nu au competiţii şi care vor face pasul anul acesta spre seniorat, ca Iridon şi Jurcă, este important pentru noua garnitură să treacă prin emoţiile concursurilor, pentru că degeaba te pregăteşti în sală, dacă în competiţie nu face faţă presiunii, ori acest lucru se obţine prin experienţă, prin multe concursuri. Obiectivul nostru este acela de a face o echipă puternică pentru Mondiale ca să putem califica echipa la Jocurile Olimpice”, a declarat Mariana Bitang.

Larisa nu a concurat nici la amicalul ce s-a desfășurat la Izvorani, între Israel şi România, pe 14 martie, ea fiind în recuperare după o accidentare mai uşoară la picior.

Ca o noutate, ediţia din acest an a Europenelor propune o întrecere de individual compus şi pe aparate, fără binecunoscuta competiţie pe echipe.

„Am decis să mergem pe ideea că mai bine să o păzeşti, decât să o pățeşti. Noi oricum mergem la Europene să ne batem pentru cât mai multe medalii, va fi greu fără Larisa, dar este mai important să o avem sănătoasă tot anul, cu atât mai mult cu cât cel mai important eveniment în 2015 este calificarea la Jocurile Olimpice, calificare ce se va face la Campionatele Mondiale de la Glasgow”, a spus și Adrian Stoica, actualul preşedinte al FRG.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!