Lăsați-i să se pregătească

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 8 mai 2015

N-au trecut 24 de ore de când mă întrebam care sunt motivele care l-au făcut pe Mircea Rednic să părăsească Petrolul. Desigur, puteau fi cumva intuite. Conducerea clubului aflată sub cercetare, problemele financiare care nu sunt de trecut cu vederea, subțirimea lotului care nu promite multe. Cu toate acestea mă gândeam la faptul că Rednic a promis că vine să facă treabă, să reconstruiască, nu să plece la prima pală de vânt. Mă mai gândeam că știa foarte bine ce-l așteaptă din clipa în care și-a pus semnătura pe contract. Nimic din toate acestea nu au stat însă la baza deciziei sale. A fost chiar mai rău.

Este miercuri și la prânz am aflat că Mircea Rednic a semnat cu Dinamo. Desigur, este echipa sa de suflet. Doar că a făcut promisiuni unui alt club. Le-a dat poate speranțe fanilor. Poate chiar și jucătorilor, contează foarte mult ca un fotbalist să aibă încredere în antrenorul său, iar acesta să poată impune respect. Bun, Rednic nu are cine știe ce rezultate, dar echipele sale au jucat mereu un fotbal frumos și eficient, așa cum juca pe vremuri haita nebună a lui Dinamo. Și acum Rednic a decis să trădeze declarațiile pe care le-a făcut când a sosit la Ploiești.

Poate că unii dintre voi nu știu, dar lui Rednic i se spune “strâmbul”. Motivele nu sunt greu de determinat, și chiar dacă ați cunoaște prea puține despre el, rândurile de mai sus sunt una dintre explicații. N-a fost iubit. Nici de patroni, nici de fotbaliști, nici de fani. În plus, la fiecare plecare nu a uitat să scuipe mâna care l-a hrănit.

Însă să privim pozitiv. Pentru că Dinamo ține mult la identitatea sa, se poate spune că și-a angajat un antrenor cu un caracter la fel de sinistru ca și modul în care arată stadionul echipei.

Să-i lăsăm să se pregătească de Liga Campionilor.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!