Le-au obligat să se prostitueze şi au primit 53 de ani de închisoare

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 28 martie 2016

uk-trei-violatori-romani

Cele două românce de nici 20 de ani care au fost păcălite să vină „la muncă” în Marea Britanie, dar care au fost, de fapt, aduse să se prostitueze, pot dormi mai liniştite, ştiind că agresorii lor au primit ani grei de închisoare pentru faptele comise.

Marius Petre (26 de ani) şi Adrian Matei (34 de ani) întâlniseră cele două fete la o discotecă în România, iar ele s-au lăsat convinse să meargă în UK pentru a începe o nouă viaţă, crezând că cei doi sunt iubiţii lor. Dar imediat ce fetele au ajuns în Marea Britanie, cei doi, alături de un al treilea complice, Ionuţ Ion (36 de ani), le-au violat şi le-au forţat să se prostitueze.

Este un caz despre care am scris într-un număr anterior al publicaţiei noastre. Fetele au reuşit să se elibereze, iar poliţia i-a prins pe cei trei români şi i-a trimis la judecată. Iniţial, aceştia s-au declarat nevinovaţi în faţa judecătorului.

Potrivit Lancashire Evening Post, cei trei şi-au primit sentinţa săptămâna trecută. Astfel, Marius Petre şi Adrian Matei au primit fiecare câte 20 de ani, fiind găsiţi vinovaţi de trafic uman în vederea exploatării sexuale şi de două violuri, în timp ce Ionuţ Ion a fost închis pentru 13 ani, el fiind găsit vinovat de două violuri şi de administrarea unui bordel.

Ei vor putea fi eliberaţi abia după ce îşi ispăşesc două treimi din pedeapsă, dar doar dacă se va putea stabili că nu vor mai prezenta un pericol pentru societate.

Judecătoarea Pamela Bradley, de la Preston Crown Court, a declarat:

—————————————

„Cele două femei au fost dezonorate şi tratate ca şi surse de venit, aceasta fiind şi motivaţia pentru care au fost violate.”

—————————————

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!