Leacuri anti-mahmureală

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 4 decembrie 2015

mahmureala_leacuriȚi s-a întâmplat cel puțin o dată în viață să te întreci cu alcoolul și a doua zi să te simți răvășit, debusolat, cu stări de greață sau amețeală. Din fericire, te poți pune pe picioare dacă recurgi la câteva leacuri anti-mahmureală. Iată câteva remedii băbești care te vor dezmetici.

Bea multă apă

Nutriționiștii spun întotdeauna că lichidele sunt excelente pentru organism. Nu este și cazul alcoolului, deoarece acesta îți deshidratează corpul. De exemplu, berea pune rinichii la treabă și te trimite mai des la baie. În aceste condiții, corpul elimină mai multă apă decât în mod normal și, odată cu deshidratarea, apar și durerile de cap.

Dimineața, când te simți mahmur, bea 2-3 pahare de apă, pentru a-ți reface aportul necesar. Este indicat să storci și jumătate de lămâie în paharul cu apă.

Ciorba de potroace

Ciorba de potroace este un leac folosit contra mahmurelii încă de pe vremea bunicilor. De obicei, această ciorbă se face de sărbători, când lumea bea mai mult alcool decât în mod normal. Acritura din ciorbă acționează asupra organismului într-un mod aproape miraculos. La fel de utilă este și ciorba de burtă sau zeama de varză.

Moarea de castraveți

Moarea de la castraveții murați în saramură este o sursă excelentă anti-mahmureală. Procesul de fermentație produce bacterii benefice, care ameliorează durerile de stomac sau pe cele de cap.

Sucul de roșii

Sucul de roșii conține fructoză, un zahăr natural ce ajută corpul să metabolizeze mai ușor alcoolul.

Bananele

Prin eliminarea lichidelor din organism, pierzi și o bună cantitate de potasiu. De aceea, pentru a reechilibra nivelul de potasiu, este indicat să consumi una sau mai multe banane.

Citricele

Vitamina C este esențială pentru a te pune pe picioare după o noapte de beție. Mănâncă o portocală sau bea un pahar de suc natural de portocale, pentru a-ți recăpăta energia.

Dacă poți, mai trage un pui de somn

În timpul somnului, organismul se reface în urma agresiunii la care a fost supus. Dacă ai posibilitatea să mai dormi o oră-două, după ce te-ai trezit mahmur, stările de greață și oboseală vor trece ca prin minune.

Aleargă în parc

Îți este greu să te ridici din pat când ești mahmur, darămite să alergi în parc. Totuși, aceasta este o metodă bună de a-ți pune sângele în mișcare și de a-ți reveni după un chef.

Ai grijă la mâncare

La mahmureală, nu este indicat să dai iama în frigider. Alege alimente slabe în grăsimi, eventual optează pentru o salată.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!