Lecția Dacia pe piața auto

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 3 aprilie 2015

Jurnaliștii francezi consideră că Dacia a reușit să dea o adevărată lecție pe piața auto și să stabilească un trend. Publicația franceză Boursorama consideră că Dacia a fost printre primele branduri care au comercializat mașini low cost, iar la un deceniu distanță, rezultatele sunt excelente. Rezultatele Dacia sunt privite ca o adevărată lecție, în condițiile în care, în 2004, când șeful Renault, Louis Schwitzer, anunța noile modificări, toată lumea era sceptică.

„Majoritatea observatorilor erau sceptici în 2004. Cu toate acestea, la scurt timp după lansarea în România, atenția pe care acest sedan (Dacia Logan – n.r.) a suscitat-o marelui public a împins repede Renault să îl comercializeze în întreaga Europa. La zece ani distanță, vedem că această strategie începe să-și merite banii, iar filiala românească a Renault-Nissan permite grupului să țină capul deasupra apei în aceste timpuri dificile”, scrie publicația franceză.

Jurnaliștii mai remarcă faptul că Dacia oferă mașini de familie la prețuri mai mici decât cel mai ieftin model Renault Twingo, iar vânzările sunt la înălțime. În plus, chiar dacă are un preț redus, Dacia nu face rabat de la calitate, remarcă publicația din Hexagon, care conchidea că Dacia ar putea reprezenta mașina viitorului: „Deja propriu, autonom și conectat, mașina viitorului ar putea fi, de asemenea, low cost!”

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!