Lege impotriva sclaviei moderne

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 2 septembrie 2013

Sclavia moderna va fi combatuta in UK prin intermediul unui nou proiect legislativ ce va intra in dezbatere parlamentara in urmatoarele luni, a anuntat ministrul de interne Theresa May (25 august, Sunday Times).

Legea le va interzice pe viata celor odata condamnati pentru traficarea sau exploatarea fortei de munca, dreptul de a mai angaja alte persoane.

O unitate operationala speciala menita sa investigheze acest fenomen pe teritoriul UK va incepe sa functioneze in cadrul politiei britanice din luna octombrie, sub denumirea de National Crime Agency.

„Oameni vulnerabili de pe intreg globul sunt traficati in prezent in UK, impotriva vointei proprii. Si cei mai multi dintre acestia ajung sa fie exploatati ca sclavi, fara a fi platiti decent, lipsiti de drepturi elementare si fara speranta”.

„A fost absolut socant sa descoperim noi forme ale sclaviei in tara noastra. Trebuie sa luam masuri drastice pentru ca nicio fiinta umana sa nu mai treaca printr-o asemenea experienta de viata”, a atras atentia Theresa May. 

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!