Legile aiuritoare ale autorităţilor locale

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 6 aprilie 2015

uk_alcohol free zone

Grupul The Manifesto Club a anunţat că o lege care permite autorităţilor locale din Anglia şi Ţara Galilor de a interzice anumite activităţi în public duce la stabilirea unor infracţiuni de-a dreptul bizare.

The Manifesto Club este o organizaţie care militează împotriva supraregularizării. Membrii săi sunt de părere că statutul Anti-Social Behaviour, Crime and Policing Act permite crearea unui tip de legislaţie neuniform, cu diferenţe mari de la un oraş la altul.

Autorităţile locale s-au folosit de acest statut pentru a interzice diverse lucruri, precum cerşitul sau consumul băuturilor alcoolice în diverse zone. Liderii autorităţilor locale au salutat ratificarea acestui statut de anul trecut, spunând că au acum ocazia de a preveni comportamentul antisocial al unor membri ai publicului.

Conform statutului, autorităţile locale se pot folosi de ordinele de protecţie a spaţiilor publice (OPSP-uri) pentru a interzice acele activităţi considerate că ar avea un impact negativ asupra calităţii vieţii.

Persoanele care nu respectă noile interdicţii vor trebui să achite amenda de £100 sau vor fi daţi în judecată.

 

Exemple de OPSP-uri

  • după orele 18.00 şoferilor li se interzice să intre cu maşina în parcarea comercială din Colchester, Essex, dacă nu merg la cumpărături;
  • tinerii din Oxford au interdicţie de a intra într-un bloc turn, exceptându-i pe cei care sunt rezidenţi sau vizitatori;
  • în anumite zone din Poole, Dorset, cerşitul este interzis;
  • în locurile publice din centrul oraşului Lincoln este interzis consumul de băuturi alcoolice;
  • în Cambridge este interzis să circuli pe stradă cu un recipient deschis care conţine alcool.

Organizaţia The Manifesto Club anunţă că sunt opt OPSP-uri deja în vigoare, patru sunt supuse consultării cu publicului înainte de a fi implementate şi alte 19 sunt la stadiul de propunere.

Printre acestea se numără interdicţia de a da tare la muzică, de a cânta pe stradă pentru donaţii fără a fi autorizat sau de a hrăni porumbeii.

 

A-ţi face legea în propria ogradă

Josie Appleton, directorul The Manifesto Club, se plânge că puterile date autorităţilor locale sunt atât de vagi, încât li se permite să facă mai mult sau mai puţin orice. „Rezultatul este un set de legi neuniform, astfel încât într-un oraş ceva ar putea fi permis pentru ca în următorul oraş acelaşi lucru să nu fie permis sau să apară diferenţe chiar de la o stradă la alta. Publicul ajunge să nu mai înţeleagă ce este infracţiune şi ce nu”, a spus Appleton.

Dar autorităţile locale sunt de părere că OPSP-urile sunt binevenite. Colchester Borough Council, prin interdicţia adresată şoferilor de a intra în spaţiul comercial dacă nu merg la cumpărături se preîntâmpina întâlnirile şoferilor cu înclinaţii antisociale, iar Oxford City Council, care a interzis unor tineri sub 21 de ani să intre într-un bloc turn, a declarat că „datorită comportamentului inacceptabil al câtorva persoane au avut de suferit o mulţime de oameni”.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!