Legitimatii pentru preoti

Articol publicat in sectiunea Social pe data 3 februarie 2014

Intr-un judet al tarii, tot personalul clerical al Bisericii Ortodoxe are legitimatii care demonstreaza calitatea de preot, calugar sau calugarita. Forma legitimatiei pe care o vor purta preotii, calugarii si calugaritele din Suceava a fost decisa recent, la sedința Permanentei Centrului Eparhial Suceava.

Astfel, toti clericii de pe raza Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor (ASR) vor avea legitimatii. Acestea vor avea un numar, o fotografie, numele si prenumele preotului/calugarului/calugaritei, parohia, seria cartii de identitate si viza IPS Pimen. Legitimatia trebuie vizata anual, pe verso. Actele contin si elemente care le fac greu falsificabile.

Principalul motiv pentru care ASR a recurs la acest model de legitimatii pentru personalul clerical si monahal este acela de a preveni aparitia falsilor preoti si calugari, care prin ceea ce fac ar aduce atingere imaginii Bisericii, scrie Monitorul de Suceava.

Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor a atentionat politistii si jandarmii din judet sa ceara legitimatiile tuturor celor care poarta vesminte preotesti si pretind ca fac parte din personalul clerical sau monahal al ASR.

Autor articol: Ionut Mares
Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!