Lemnaru poate fi golgheter

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 21 aprilie 2014

531 vali lemnaruLemnaru a câştigat de unul singur meciul cu FC Botoşani (2-1) şi a executat o dublă care i-a urcat pe ardeleni peste linia grea a retrogradării. Mai mult, atacantul clujean a ajuns la 13 goluri în clasamentul golgheterilor şi s-a instalat lider în topul celor mai eficienţi jucători din Liga I.

Lemnaru se duelează în acest sezon pentru titlul de golgeter cu Liviu Antal (11 goluri), Constantin Budescu (10 goluri), Szabolcs Szekely (10 goluri), Federico Piovaccari (9 goluri) şi Sergiu Florin Buş (9 goluri). Fostul jucător al Pandurilor, Eric de Oliveira (11 goluri), şi fostul atacant al Petrolului, Younes Hamza (9 goluri), nu mai pot emite pretenții de vreme ce au ales să se transfere în străinătate.

Pe lângă miza trofeului de marcator de frunte al Ligii 1, Lemnaru are şi o ţintă mai puţin așteptată. Atacantul lui U Cluj este singurul care pare a dispune de forţa de a scăpa prima ligă de o contraperformanţă istorică. Până acum, niciodată trofeul de golgeter nu a fost câştigat cu mai puţin de 15 goluri înscrise.

În ultimele campionate, golgheterii cu cele mai puţine goluri au fost Andrei Cristea (Dinamo – 16 goluri), Gigel Bucur (FC Timişoara – 17 goluri) şi Florin Costea (Univ. Craiova – 17 goluri). Altfel, Sabin Ilie (31), Ionel Ganea (28), Gică Craioveanu şi Wesley (27) au arătat că Liga I are și jucători cu chef de a marca.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!