Lenjeria reginei Victoria, vândută la licitație

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 17 iulie 2015

queenO pereche de chiloţi cu talie foarte înaltă ai reginei Victoria a fost vândută sâmbătă la o licitaţie pentru suma record de 12.390 de lire de casa Chippenham Auction Rooms, din comitatul englez Wiltshire, informează EFE.

Lenjeria de corp din bumbac şi având circumferinţa de 114 de centimetri, ilustrând dimensiunile suveranei, a fost vedeta acestei licitaţii, la care au fost prezentate şi alte articole vestimentare care i-au aparţinut reginei Victoria.

Un cumpărător anonim a obţinut chiloţii până la genunchi la preţul de 12.390 de lire. Lenjeria albă este confecţionată din câţiva „yarzi” de bumbac şi este brodată cu iniţialele VR, de la Victoria Regina.

În 2014, o altă pereche de chiloţi bufanţi ai suveranei engleze au fost vânduţi pentru suma de 6.200 de lire de casa de licitaţii Kent, din sudul Marii Britanii.

Regina Victoria, care a deţinut coroana între 1837 şi 1901, este monarhul cu cea mai lungă domnie, deşi, potrivit calculelor oficiale, regina Elisabeta a II-a o va depăşi în luna septembrie cu peste 63 de ani de domnie.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!