Lentilele bionice, pe piață în 2017?

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 10 iulie 2015

lentile bioniceOchelarii de vedere vor fi de domeniul trecutului odată ce aceste lentile bionice vor ajunge pe piață.

Un oftalmolog canadian a inventat lentile de ultimă generație care asigură obținerea unei vederi de trei ori mai bune decât cea normală.

Nu este vorba despre lentile de contact, ci de lentile care sunt introduse în ochi printr-o procedură care durează mai puțin de 10 minute și este lipsită de durere, similară operației de cataractă.

Lentilele dezvoltate de Gareth Webb încorporează un sistem optic în miniatură care funcționează asemenea unei camere digitale minuscule care este alimentată de corp și poate să schimbe punctul de interes de la obiecte aflate în apropiere la obiecte aflate la distanță mai rapid decât este capabil în mod normal ochiul uman.

Webb a avut nevoie de 8 ani și 3 milioane de dolari pentru a obține această tehnologie. El susține că implantul nu crează dureri de cap sau orice alte probleme celor care îl încearcă.

Lentilele ar putea ajunge pe piață în anul 2017. Până atunci, ele trebuie să treacă prin numeroase teste clinice. În următoare perioadă vor începe analizele făcute pe animale.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!