Liber la exportul de carne de porc in UE

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 18 noiembrie 2013

Ministrul agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, luni, ca de la 1 ianuarie 2014, Romania va relua exportul de carne de porc in Uniunea Europeana, dupa sapte ani de interdictie. „Daca, pana acum, nu aveam voie sa exportam decat din patru judete (Caras, Timis, Arad si Bihor), de la 1 ianuarie 2014, putem sa exportam din toate exploatatiile din Romania produse din carne de porc. Cred ca veniturile vor fi importante, iar Ministerul de Finante va fi multumit, pentru ca vorbim de un export de pana la un miliard de euro”, a anuntat Daniel Constantin.

Presedintele ANSVSA, Vladimir Manastireanu, a confirmat joi, la Piatra Neamt, ca tara noastra a indeplinit toate conditiile sanitar veterinare pentru deblocarea exportului de carne de porc in tarile comunitare, iar Comisia Europeana urmeaza sa semneze un document in acest sens.

Uniunea Europeana a interzis la 1 ianuarie 2007 livrarile de carne si produse procesate din carne de porc de la firme romanesti, deoarece a considerat la acea data ca pesta porcina nu este tinuta sub control.


Etichete: , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!