Liber pentru părinţi în prima zi de şcoală

Articol publicat in sectiunea Social pe data 31 martie 2014

Comisia pentru muncă a Senatului a adoptat, în unanimitate, raport favorabil la o iniţiativă legislativă prin care se propune ca părinţii să beneficieze de o zi liberă în prima zi a anului şcolar. Proiectul, iniţiat de senatorul UNPR Constantin Popa, prevede ca ziua de începere a fiecărui an şcolar să poată fi acordată ca zi liberă părinţilor ai căror copii sunt elevi în învăţământul preuniversitar. Potrivit propunerii legislative, această zi ar urma să fie recuperată în următoarele 30 de zile calendaristice, scrie Mediafax.

„Oriunde în ţară, părinţii merg împreună cu cei mici la grădiniţă ori la şcoală. Din păcate, începutul fiecărui an şcolar coincide cu o zi lucrătoare. Acest fapt face destul de dificilă posibilitatea părinţilor de a-şi însoţi copiii la şcoală”, arată iniţiatorul. Acesta adaugă că există foarte multe cazuri în care unii părinţi sunt nevoiţi să se învoiască, să îşi ia concediu fără plată sau, „mai rău, alţii sunt sancţionaţi de angajatori pentru că întârzie la muncă”.

Propunerea legislativă privind declararea zilei de început de an şcolar zi liberă pentru părinţi va fi dezbătută de Senat în calitate de primă Cameră sesizată.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!