Liberalii: „Fără condamnați în Parlament!”

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 15 iulie 2016

PNL avansează public propunerea ca parlamentarii condamnați să nu își mai poată exercita mandatul, urmând a depune un proiect legislativ în acest sens.

După decizia CCR potrivit căreia aleșii locali condamnați cu suspendare își pierd mandatul, liberalii au anunțat că au strâns semnături pentru inițierea unui proiect de lege prin care același principiu să se aplice și în cazul parlamentarilor pentru care justiția a decis că merită o sentință cu suspendare.

„Concluzia Biroului Politic Național a fost aceea de a promova  inițiativele legislative care aduc această poziționare identică între aleșii locali care sunt condamnați și parlamentarii care sunt condamnați, indiferent de modalitatea în care își exercită privațiunea de libertate, adică în închisoare efectivă sau cu suspendare”, a spus Gorghiu, într-o conferință de presă. Aplicarea acestei măsuri presupune modificarea Regulamentului Camerei Deputaților și Senatului.

Desigur, primul vizat ar fi chiar președintele PSD, Liviu Dragnea, care devine ironic pe acest subiect. El consideră că ideea PNL este „foarte bună”. „E tema lor de vară, stați să o facă. Știți ce mi se pare foarte interesant? Vorbesc despre legitimitatea mandatului de parlamentar niște parlamentari care au ajuns în Parlament nu prin votul oamenilor, ci prin calculator. Știți că ei au ieșit pe locul doi, trei sau patru în unele situații și acum vorbesc de legitimitate. Dacă asta e preocuparea lor, e foarte bine”, a adăugat președintele PSD, într-o conferință de presă. Întrebat dacă PSD ar vota o astfel de inițiativă, Liviu Dragnea a spus: „Să ajungem acolo”.

Președintele PSD este unul dintre parlamentarii condamnați cu suspendare. Potrivit GÂNDUL, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv, pe 22 aprilie 2016, la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul „Referendumul” pentru folosirea influenței sau a autorității în calitate de persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau altul de foloase necuvenite.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!