Libertatea de miscare in UE nu e negociabila!

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 9 decembrie 2013

Comisarul european pentru justitie Viviane Reding a raspuns in termeni extrem de duri declaratiilor publice lansate de David Cameron cu privire la noile masuri introduse impotriva imigrantilor UE care vor veni in Regatul Unit dupa 1 ianuarie 2014.

„Marea Britanie ar trebui sa recunoasca deschis daca vrea sa paraseasca Uniunea Europeana”, a reactionat aceasta. „Daca Regatul Unit doreste sa paraseasca Piata Unica, ar trebui sa spuna clar acest lucru”, a subliniat Reding, citata in cotidianul german Die Welt.

„Dreptul la libera circulatie in interiorul UE nu este negociabil, atata vreme cat Marea Britanie este membra a Uniunii si a Pietei economice Unice”, a transat ea in declaratia sa facuta in 29 noiembrie.

„Orice stat, care beneficiaza de avantaje de pe urma liberei circulatii a serviciilor, bunurilor si a capitalului in cadrul pietei unice europene, trebuie sa accepte in egala masura si liberalizarea pietei muncii pentru cetatenii europeni. Acesta este, de fapt, spiritul Tratatului Uniunii Europene, iar Comisia Europeana are datoria sa se asigure ca acesta va fi respectat fara abateri”, a subliniat comisarul european pentru justitie.

Autor articol: Marcel Istrate
Etichete: , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!