Lidl, lider total

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 15 iunie 2015

Lidl, lanţul german de supermarketuri, a primit titulatura de „Grocer of the Year” în Marea Britanie, ajungând pentru prima oară pe locul fruntaş în preferinţele consumatorilor britanici, devansând competitori precum Waitrose, Asda şi Aldi.

Un supermarket favorit al românilor, Lidl îşi consolidează reputaţia, devenind şi favoritul britanicilor. Sosit pe piaţa din UK în 1994, Lidl se poate lăuda acum cu o reţea de 620 de magazine în Anglia, Scoţia şi Ţara Galilor şi cu o cotă de piaţă de 3,9%.

Ronny Gottschlich, directorul Lidl UK, a spus: „Este o realizare incredibilă. Tot mai mulţi oameni vizitează magazinul nostru pentru a-şi face cumpărăturile principale.”

În cadrul concursului „The Grocer Gold Award”, Lidl a ieşit pe primul loc şi la secţiunea „The Grocer Own Label Awards”, Lidl reuşind să-şi însuşească 13 medalii de aur, 23 de argint şi 55 de medalii de bronz pentru produsele fabricate în regim propriu.

Adam Leyland, de la revista The Grocer, consideră că premiile sunt binemeritate: „Ultimul an, pentru Lidl, a fost plin de transformări, executând o seamă de decizii curajoase cu mare aplomb, în timp ce departamentul său de marketing a reuşit să schimbe percepţiile consumatorilor asupra imaginii Lidl. Lanţul german de supermarketuri a dovedit că nu mai este un jucător marginal pe piaţă, interesul afişat de către consumatori fiind complementat de strategia în curs de extindere a reţelei de magazine.”

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!