Liga anti-beție

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 30 mai 2015

Mai avem o etapă și vom afla cine este campioana țării în acest an. De fapt mai avem două meciuri, Steaua urmând să lupte pentru titlu la Iași, iar ASA să tragă acasă cu Oțelul, echipă care este de ceva vreme în liga a II-a. Campioana unui campionat trucat, evitat de valoare, ironizat probabil și de naționala Gibraltarului, un campionat în care Burleanu și Iorgulescu au demonstrat din plin că ar fi bine să ni se facă dor de Dragomir și Sandu până nu este prea târziu.

Nici ASA, nici Steaua, nu au ce să caute în cupele europene. În situația în care se află acum și la fotbalul pe care-l prestează, fiecare dintre ele are șansa de a face uitate minunatele legende europene țesute de Dinamo. Ajunge ca orice echipă de pescari, somelieri, barmani sau orice altă nație de ocupație semi-profesionistă, să se întâlnească în tururile preliminare cu ele și românii merg acasă. ASA a arătat că nu are nici măcar experiența de a trata un meci în compania Astrei Giurgiu, iar pe Steaua, la lotul pe care-l are, nu o ajută nici un fel de experiență. Mai mult, Steaua ar urma să fie condusă de Mirel Rădoi, un neica-nimeni în ale antrenoratului, așa că o așteaptă zile grele.

Nu contează cine va câștiga mâine campionatul. Va fi strict o victorie destinată celor de la colțul blocului, care-și dau viața pentru una dintre echipe, dar doar între două pungi de semințe și un pet din cea mai proastă bere. Va fi o victorie pentru cei puțini și simpli, și este bine că există, pentru că toată lumea are nevoie de zilele ei bune. Cu toate acestea, până și ei știu că anul acesta totul a fost un fals inutil.

Asta înseamnă să nu te îmbeți cu apă rece. Iar Liga I te oprește să te îmbeți până și cu bere la pet, de cea mai proastă calitate.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!