Liga I nu înțelege

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 22 octombrie 2015

602 burleanuRăzvan Burleanu a declarat că este îngijorător faptul că grupările din Liga I nu au înţeles că trebuie să îşi plătească datoriile până în termenele regulamentare şi acum riscă depunctarea pentru încălcarea fair-play-ului financiar.

„Este o repercusiune a celor stabilite din punct de vedere financiar a acestui sistem, trebuie să ai acea stabilitate. E îngrijorător deoarece cluburile nu au înţeles că trebuie să-şi plătească toate datoriile. Ştiau că va veni o astfel de zi în care situaţia financiară a clubului e monitorizată. E unul dintre elementele introduse anul trecut în sistemul acesta de licenţiere. E o problemă, dar avem un sistem de licenţiere care trebuie protejat. Nu poţi să rămâi în bătaia vântului cu salarii neplătite. Sistemul trebuie protejat şi continuat cu orice preţ”, a spus șeful FRF.

Viorel Duru, directorul Administraţiei de Licenţiere din cadrul FRF, va propune Comisiei de Disciplină, la 15 noiembrie, depunctarea cluburilor care au încălcat fair-play-ul finaciar, aplicat în premieră în Liga I din actualul sezon.

Conform unui comunicat publicat pe site-ul FRF, nouă dintre cele 14 cluburi ale Ligii I au raportat la 30 iunie datorii către angajaţi şi alte grupări. Acestea aveau ca termen limită pentru achitarea restanţelor data de 30 septembrie, în caz contrar putând fi penalizate cu deducerea a câte 1 punct pentru fiecare categorie de datorii.

Un al doilea termen în cadrul fair-play-ului financiar este 31 octombrie, dată la care cluburile vor fi sancţionate cu deducerea a încă 2 puncte pentru fiecare categorie de datorii. În total un club care încalcă fair-play-ul financiar poate fi sancţionat cu maximum 6 puncte, 3 pentru datoriile către alte grupări şi 3 pentru cele către angajaţi.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!