Liga I pe scurt

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 15 mai 2015

Contractul lui Piți, curat

Direcția Națională Anticorupție a clasat dosarul privind rezilierea contractului dintre Federația Română de Fotbal (FRF) și Victor Pițurcă, fără ca fostul selecționer al echipei naționale să achite despăgubiri, întrucât „faptele nu există”. În ordonanța de clasare se subliniază că, fiind vorba de un act bilateral, niciuna din părți nu datorează niciun fel de despăgubiri.

 

Chivu, la antrenament

Fostul căpitan al echipei naționale a României, Cristian Chivu, s-a antrenat din nou alături de jucătorii echipei FC Viitorul, a anunțat site-ul oficial al grupării din Liga I. Chivu a mai efectuat o ședință de pregătire alături de elevii lui Gheorghe Hagi și în luna ianuarie. Cristian Chivu (34 de ani), legitimat ultima dată la Internazionale Milano, s-a retras anul trecut din activitate din cauza unor probleme medicale.

 

Program stabilit

Comitetul Executiv al FRF a stabilit, în ședința sa de luni, ca Supercupa României să se dispute la 8 iulie, iar ediția 2015-2016 a Ligii I, care se va desfășura în sistem play-off/play-out cu 14 echipe, să înceapă la 11 iulie. Secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, a anunțat, într-o conferință de presă, că la următoarea ședință a Comitetului Executiv se va stabili și orașul care va găzdui Supercupa României.

 

Răspundere pentru arbitri

Secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, a declarat că reprezentanții cluburilor din Liga I au ridicat problema arbitrajului în ședința Comitetului Executiv, dar s-a hotărât ca președintele Kyros Vassaras și membrii CCA să răspundă în fața C.Ex. la finalul sezonului competițional. De la începutul returului Ligii I, contestațiile au curs pe bandă rulantă, mai toate referindu-se la vicierea unor rezultate.

 

Sigla Stelei, la licitație

Cabinetul de avocatură Nichita Vlad din Ploiești a făcut o ofertă Ministerului Apărării Naționale în valoare de 120.000 de euro pentru achiziționarea mărcii Steaua, aflată în posesia Clubului Sportiv al Armatei din 3 decembrie 2014. La 6 mai, compania producătoare de vinuri Cotnari a anunțat că intenționează să achiziționeze marca Steaua pentru ca aceasta să nu își piardă din valoare.

 

Sinescu nu este deranjat

Antrenorul interimar al formației Petrolul Ploiești, Valentin Sinescu, a declarat că nu îl deranjează faptul că în ultimele patru partide va fi supervizat din tribună de Mihai Teja, tehnician care va prelua conducerea echipei prahovene după încheierea actualei ediții a Ligii I. Sinescu a acceptat propunerea conducerii clubului de a fi antrenor secund în staff-ul lui Mihai Teja pentru sezonul următor.

 

Finala Ligii, între 10 și 100 lei

Tichetele de intrare la finala Cupei Ligii Adeplast, care se va disputa, la 20 mai, pe Arena Națională, între Steaua și Pandurii Târgu Jiu, se comercializează începând din weekend cu prețuri cuprinse între 10 și 100 de lei, informează site-ul oficial al LPF. Finala Cupei Ligii Adeplast dintre Steaua și Pandurii Târgu Jiu este programată în 20 mai, de la ora 20.00, pe Arena Națională.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!