Liga pe scurt

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 8 octombrie 2015

Iordănescu, nemulțumit de program

Anghel Iordănescu a declarat că este nemulţumit de programul stabilit de UEFA pentru meciurile din preliminariile Euro-2016, precizând că disputarea partidelor cu Finlanda şi Insulele Feroe joi și duminică afectează pregătirea echipei naţionale. El crede că programarea partidelor sâmbătă-miercuri sau sâmbătă-marţi, cum era până în prezent, îi oferea mai mult timp pentru antrenamente.

 

Burleanu n-are probleme

Răzvan Burleanu a declarat la finalul şedinţei Comitetului Executiv că nu reprezintă un eşec faptul că echipa naţională a României a coborât de pe locul 7 pe 13 în clasamentul FIFA. „Nu este un eşec această coborâre, absolut deloc. Vine ca urmare a rezultatelor din meciurile cu Ungaria şi grecia. Era normal să cazi în clasament, dar obiectivul rămâne acelaşi, calificarea la Euro-2016”, a spus el.

 

Pustai, la Botoșani

Preşedintele clubului FC Botoşani, Cornel Şfaiţer, a declarat că noul antrenor al formaţiei botoşănene este Cristian Pustai. „Iniţial, vorbisem ca el să vină la Botoşani să vadă meciul cu Târgu Mureş şi să stea pe bancă de la partida cu CSU Craiova. El este acum pe drum, vine spre Botoşani”. FC Botoşani s-a despărţit de Leo Grozavu la 14 septembrie, iar interimatul a fost asigurat de Mugur Cornăţeanu.

 

Rădoi îl atacă pe Lupescu

Mirel Rădoi a declarat că şi-a spart nasul, pometele și şi-a rupt degetul la meciurile echipei naţionale pentru ca apoi Ionuţ Lupescu, fost director general la FRF, în prezent director tehnic în cadrul UEFA, să îi arate „că are muşchi”. Rădoi a făcut această remarcă după ce au apărut zvonuri conform cărora el a fost interzis pe banca tehnică a Stelei în urma unui raport al lui Ionuţ Lupescu. 

 

Apolzan vrea să legifereze prostia

Directorul Şcolii de Antrenori a FRF, Dan Apolzan, a declarat că va analiza împreună cu membrii comisiei tehnice posibilitatea excluderii obligativităţii absolvirii bacalaureatului pentru viitorii tehnicieni. Oficialul FRF a precizat că, începând din 2016, tehnicienii care vor activa la Liga a II-a trebuie să deţină licenţă Pro: „În plus, din 2016, licenţa Pro este obligatorie la Liga a II-a, pentru a creşte nivelul de pregătire și aici”.

 

Mulțescu preia Voluntariul

FC Voluntari a numit un nou antrenor principal, după ce echipa l-a avut pe bancă pe Mircea Rădulescu în ultima etapă, echipa fiind condusă de încă jucătorii Daniel Pancu şi Vasile Maftei. Conform presei, Gheorghe Mulţescu este tehnicianul pe mâna căruia ilfovenii au decis să meargă în lupta pentru evitarea retrogradării. Mulţescu a antrenat ultima dată în Arabia Saudita (Ettifaq FC).

 

Întăriri la Dinamo

Rednic încearcă să întărească echipa pe posturile deficitare, iar pentru moment aceasta poate deocamdată să achiziţioneze doar fotbalişti liberi de contract. Elveţianul Gezim Shalaj (25 de ani), fost jucător la Pandurii, a sosit deja la Bucureşti şi urmează să semneze o înţelegere cu trupa din Ştefan cel Mare, într-o situaţie similară aflându-se şi Fernando Alves de Assis.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!