Liga pe scurt

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 15 ianuarie 2016

Steaua-Dinamo, în semifinale

Dinamo Bucureşti şi Steaua Bucureşti se vor întâlni în semifinalele Cupei României, s-a stabilit la tragerea la sorţi efectuată la Casa Fotbalului. În cea de-a doua semifinală se vor întâlni ASA Târgu Mureş şi CFR Cluj. Semifinalele se vor disputa în sistem tur-retur. Prima manşă este programată în 2 martie, iar a doua se va disputa la 20 aprilie, primele meciuri disputându-se acasă la Dinamo și la Târgu Mureș.

 

Momcilovic a semnat cu Steaua

Gigi Becali a declarat că a ajuns la un acord cu gruparea Pandurii Târgu Jiu pentru achiziţionarea fundaşului stânga sârb Marko Momcilovici în schimbul sumei de 250.000 de euro. Momcilovici va primi 100.000 de euro la semnătură şi va avea un salariu lunar de 10.000 de euro. Marko Momcilovici a fost achiziţionat de Pandurii Târgu Jiu în vara anului 2013 de la formaţia Javor Ivanjica.

 

Iordănescu a votat Messi

Anghel Iordănescu i-a votat pe Lionel Messi, Cristiano Ronaldo şi Neymar la Balonul de Aur, în timp ce căpitanul echipei naţionale, Răzvan Raţ, i-a preferat pe Messi, Ronaldo şi Sergio Aguero, anunţă fifa.com. Conform fifa.com, Iordănescu i-a acordat cinci puncte lui Messi, trei lui Ronaldo şi unul lui Neymar, iar Raţ le-a oferit cinci puncte lui Messi, trei lui Ronaldo şi unul lui Aguero.

 

Olteanu vine la Dinamo

FC Dinamo Bucureşti şi FC Braşov au ajuns la un acord pentru transferul mijlocaşului Vlad Olteanu (19 ani) la clubul din Ştefan cel Mare. Internaţional de juniori, noul jucător al echipei din Ştefan cel Mare a fost remarcat de antrenorul Mircea Rednic în prima parte a acestui campionat în Liga a II-a. Vlad Olteanu a adunat 12 partide şi a marcat două goluri pentru FC Braşov în acest sezon competiţional.

 

A murit Teofil Codreanu

Fostul internaţional Teofil Codreanu, component al echipei Rapid Bucureşti timp de 12 sezoane, a încetat din viaţă la vârsta de 74 de ani, informează frf.ro. Născut la 1 februarie 1941, la Bucureşti, Teofil Codreanu a fost selecţionat o dată în echipa naţională a României. Codreanu a evoluat 12 sezoane pentru Rapid, reuşind să câştige Liga I, în 1967, şi Cupa României, în 1972.

 

Pecanha merge la Viitorul

Fostul portar al echipei Petrolul Ploieşti, Peterson Pecanha, a fost achiziţionat de FC Viitorul, a anunţat tehnicianul Gheorghe Hagi, conform digisport.ro. „Era un jucător de care avem nevoie. Se pliază bine pe stilul nostru. Un portar cu mare experienţă. Sperăm să ne ajute să fim acolo sus”, a spus Hagi. FC Viitorul l-a mai achiziționat și pe Vlad Rusu, un atacant care se va alătura și el lotului.

 

Dinamo, cupe europene?

Ionuţ Negoiţă a declarat că a discutat la UEFA problema participării în cupele europene şi sunt 50 % şanse ca echipa antrenată de Mircea Rednic să evolueze în cupele europene, dacă se va califica, în ciuda faptului că gruparea nu a ieşit la timp din insolvenţă.  Dinamo este primul club din România care iese din insolvenţă şi, conform regulamentelor UEFA, poate participa în cupele europene în sezonul 2017-2018.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!