Liga pe scurt

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 24 aprilie 2015

Stadion nou la Târgu Jiu

Un nou stadion din Liga I va fi demolat, urmând ca în locul său să fie construită o nouă arenă. Este vorba despre actuala arenă a Pandurilor, stadionul Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu. Consiliul Județean Gorj a obținut 20 milioane de euro de la Guvern pentru construcția noului stadion, iar părți din vechea arenă (nocturna, tabela electronică, scaunele, gardurile sau stâlpii) vor fi vândute.

 

Liga concediaților

Conducătorii de club duc Liga I în derizoriu, în cele 28 de etape de până acum nu mai puțin de 34 de tehnicieni fiind înlăturați de la cârma formațiilor pe care le pregăteau. Constantin Gâlcă (Steaua FCSB) și Leo Grozavu (FC Botoșani) sunt singurii care au rezistat până acum, dar ambii se confruntă cu probleme, iar primul ar putea pleca de la Steaua mult mai repede decât crede.

 

Clauză serioasă pentru Gâlcă

Gigi Becali e într-o mare cumpănă în momentul de față. Ori îi plătește lui Gâlcă clauza de 800.000 de euro și îl aduce pe Reghecampf încă de pe acum, cât mai e timp să se repare lucrurile înainte de meciul cu Universitatea Cluj și ASA Târgu Mureș, ori riscă pierderea titlului când ardelenii sunt la un punct în spate și vine meciul direct în etapa a 29-a.

 

ASA amenință Steaua

Oficialii echipei ASA Târgu Mureș nu au rămas indiferenți la insinuările pe care steliștii le fac la adresa lor, ba că vor câștiga pentru că adversarul se va da la o parte, așa cum se vorbea de jocul cu CFR, ba că au arbitrajul de partea lor. Mureșenii au anunțat că dacă oficialii steliști nu se vor potoli cu aceste declarații, atunci vor chema Steaua la comisii, pentru ca aceasta să fie sancționată pentru declarații.

 

Ze Maria, demis-rechemat-demis

Angelo Massone l-a demis pentru a doua oară pe tehnicianul celor de la Ceahlăul Piatra Neamț, Ze Maria. Patronul echipei a avut răbdare o singură săptămână cu brazilianul pe care l-a mai dat afară de la echipă etapa trecută, dar a revenit atunci asupra deciziei, presat fiind de jucători și de cei din staff-ul nemțenilor. Probabil că Ze Maria s-a lecuit și nu va veni și a treia oară la echipă.

 

Brașov, doi dintr-o lovitură

FC Brașov a rămas și fără director general. Constantin Zotta și-a prezentat demisia și nu va mai face parte din staff-ul clubului transilvănean din Liga I. Este a doua demisie în decurs de o săptămână de la brașoveni, după ce în urmă cu câteva zile, antrenorul croat Vjekoslav Lokica decidea să plece. Lucrurile nu stau deloc bine pentru stegari, mai ales că echipa este departe de a fi scăpat de retrogradare.

 

Oțelul începe să spere

Oțelul, ultima clasată în Liga I, a reușit una dintre cele mai mari surprize din acest campionat. Fosta campioană a României a reușit să învingă Steaua chiar pe terenul ei. Oțelul reușise să marcheze de nouă ori în tot sezonul. De asemenea, nu reușise să marcheze de cinci etape și nu avea nicio victorie în 2015. Cu toate acestea, Florin Marin a reușit să-și mobilizeze jucătorii pentru o surpriză imensă.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!