Liga pe scurt

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 1 aprilie 2016

Tineretul urcă pe 2

Naţionala de tineret a României, antrenată de Cristian Dulca, a câştigat, marţi, scor 2-1, meciul jucat pe teren propriu cu Ţara Galilor, şi a urcat pe locul doi în Grupa 5 a preliminariilor pentru Campionatul European organizat de Polonia în 2017. Suntem la 3 puncte în spatele liderului Danemarca, iar Ţara Galilor a rămas pe locul trei, cu 12 puncte.

 

Primul meci pe Arena Națională

Dinamo a anunţat pe site-ul oficial că partida cu Astra Giurgiu se va juca pe Arena Naţională. Meciul dintre cele două echipe va fi primul organizat pe Arena Naţională după mai bine de 159 de zile în care cel mai mare stadion din România a avut probleme din cauza acoperişului retractabil, din pricina căruia nu a reuşit să obţină autoriazaţia ISU în cauzri de incediu. 

 

Incendiu la Cluj

Un incendiu a izbucnit pe stadionul Cluj Arena în timpul meciului de fotbal dintre România şi Spania, cauza fiind supraîncărcarea circuitelor electrice ale liftului, iar fumul produs pe hol a fost simţit şi la masa presei, jurnaliştii neavând voie să părăsească etajul. Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Vicenţiu Rendeş, a declarat că incendiul a fost stins de pompieri cu extinctoare.

 

Acuze în liga a II-a

Ionuţ Popa şi Pavel Piroş, antrenorul şi preşedintele echipei Şoimii Pâncota din liga a doua, şi-au acuzat jucătorii că au aranjat meciul pierdut, 0-2, cu UTA Bătrâna Doamnă, susţinând că „nu au vrut să joace” şi făcându-i „nesimţiţi şi escroci”, anunţă site-ul Liga 2.ro. Conducerea tehnică, cât şi cea administrativă a echipei Şoimii Pâncota, a fost foarte nemulţumită, iar ambii oficiali au anunțat că ar părăsi echipa.

 

Tamaș, aproape de bătaie

Gabriel Tamaş (32 de ani) a fost prezent la meciul de rugby dintre Steaua şi Dinamo, din Cupa României, şi a fost la un pas să se încaiere cu câţiva suportei ai echipei Dinamo. Fanii prezenţi la meci l-au înjurat non stop, iar Tamaş a fost aproape de o altercaţie cu trei suporteri care au venit să îi ceară socoteală. La pauză fotbalistul a plecat de la stadion, evitând astfel escaladarea conflictului.

 

Matematică de la… FRF

Federaţia Română de Fotbal a lansat cu ocazia meciului dintre echipele României şi Spaniei, un manual auxiliar de matematică pentru clasele primare, parte a unui program prin care FRF susţine educaţia şi prin care îşi propune combaterea abandonului şcolar. Răzvan Burleanu a declarat că prin acest proiect copiii vor învăţa noţiunile de bază ale fotbalului şi vor avea oportunitatea de a descoperi matematica.

 

Mutu, fără EURO

Revenit în iarnă la ASA cu gândul de a prinde Euro 2016, Adrian Mutu a recunoscut că şansele de a ajunge la turneul final din Franţa sunt foarte mici, în condiţiile în care nu a impresionat în meciurile jucate în tricoul mureşenilor. La capătul unei perioade în care a jucat foarte puţin, Mutu s-a consolat cu gândul că nu se va afla printre tricolorii prezenţi în Franţa peste 3 luni. 

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!