Liga pe scurt

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 1 mai 2015

Anghelache și Stanciu părăsesc Dinamo

Managerul general Daniel Stanciu și Constantin Anghelache, consilier al principalului acționar al FC Dinamo, Ionuț Negoiță, și-au încheiat de comun acord contractele cu gruparea din Ștefan cel Mare, cel puțin după informațiile publicate de site-ul oficial al clubului bucureștean. Din 7 ianuarie, când Stanciu a sosit ca manager la club, Anghelache a părăsit acest post, devenind consilierul lui Negoiță.

 

Rednic, fără contract nou

Tehnicianul echipei Petrolul Ploiești, Mircea Rednic, a declarat după remiza din meciul cu Ceahlăul Piatra Neamț, 1-1, că nu și-a prelungit contractul până în acest moment, deoarece nu a avut cu cine să discute. Probabil că eventuala sa prezență pe banca echipei din Ploiești nu se va decide imediat, Petrolul având nevoie de unele socoteli generate de situația precară legată de finanțe și acționariat.

 

16 milioane pentru LPF

Liga Profesionistă de Fotbal estimează venituri în valoare de 16 milioane de lei, aproximativ 3,5 milioane de euro, în anul 2015, anunță Ionuț Calancia, directorul economic al Ligii, într-o conferință de presă organizată la finalul Adunării Generale Extraordinare a LPF. Adunarea a aprobat situația financiară a anului 2014, dar și bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul în curs.

 

Cluj, prima pentru Supercupă

Federația Română de Fotbal (FRF) a explicat, prin intermediul unui comunicat de presă, că a decis ca finala Cupei României să aibă loc pe Arena Națională, respectând principiul potrivit căruia regulile competiției nu se modifică în timpul desfășurării acesteia. Ea a mai precizat că pentru Supercupă, prima opțiune este Cluj Arena, indiferent de părerile care nu agreează această soluție.

 

Noul campionat, din 11 iulie

Ediția 2015-2016 a Ligii I, prima care se va desfășura în sistem play-off/play-out, va începe la 11 iulie, a anunțat secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian. Decizia a fost aprobată de Comitetul Executiv al FRF, restul programului urmând să fie definitivat de Liga Profesionistă de Fotbal. Din sezonul 2015-2016, în Liga I urmează să facă parte doar 14 echipe.

 

Români la UEFA

Gheorghe Chivorchian a anunțat noii reprezentanți ai FRF în comisiile UEFA. Aceștia sunt Răzvan Burleanu (Marketing Advisory Committee), Gheorghe Chivorchian (National Associations Committee), Radu Vișan (HatTrick Committee), Anghel Iordănescu (Football Committee) și Aurel Țicleanu (Development and Technical Assistance Committee).

 

Arbitrajele, la FRF

Arbitrajele din primele trei eșaloane ale fotbalului românesc vor fi analizate de conducerea Federației Române de Fotbal la finalul sezonului, a anunțat Gheorghe Chivorchian, secretarul general al FRF, la finalul ședinței Comitetului Executiv. Acest lucru survine în urma repetatelor plângeri ale echipelor din Liga I, toate fiind legate de calitatea precară a actului de arbitraj.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!