Liga pe scurt

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 13 mai 2016

ASA, campioana eliminărilor

ASA Târgu Mureş a încheiat ultima play-off-ul Ligii 1, fără nici o victorie în zece meciuri, însă e prima la un alt capitol. După ce au primit două cartonaşe roşii şi în meciul cu Steaua, pierdut cu 1-4 în ultima etapă a sezonului, ardelenii s-au distanţat în topul eliminărilor. Mureşenii au încheiat stagiunea cu nu mai puţin de 14 cartonaşe roşii, dintre care zece numai în cele zece etape din play-off.

Chipciu are probleme morale

Fostul selecţioner Emeric Ienei, a vorbit despre perioadele mai puţin faste pe care le traversează Marica şi Chipciu.  „Îmi pare foarte rău de Marica. A avut calităţi extraordinare. La Chipciu… nu ştiu ce se întâmplă cu copilul ăsta…parcă este supărat pe toată lumea. Numai din când în când, atunci când îi iese jocul. Cred că are nişte greşeli chiar morale, mentale”, a declarat Emeric Ienei.

Clujul scapă de faliment

Universitatea Cluj părea resemnată cu gândul falimentului, iar ardelenii nu mai sperau nici măcar să termine un sezon cenușiu, în care au ajuns în play-out. Italienii de la Nilor Group au virat două tranșe de bani pentru cheltuielile urgente și vor cumpăra în curând clubul, urmând să stingă toate datoriile. În total, italienii vor achita în prima fază 3 milioane de euro, plus cea pentru cesionarea acțiunilor.

Tamaș, atac la Rădoi

Gabriel Tamaş s-a dezlănţuit la adresa lui Rădoi la finalul partidei ASA – Steaua 1-4. Tehnicianul făcuse referire în această săptămână la viaţa extra-sportivă a fundaşului. Actualul fundaș al Stelei i-a transmis tehnicianului că nu este capabil să numere în câte țări europene a jucat el, și a amintit un episod bahic din istoria naționalei, în care Tamaș și Rădoi ar fi băut până la 8 dimineața în cantonament.

Transferuri din Portugalia

În ultima săptămână directorul sportiv Mihai Stoica s-a aflat în Portugalia, unde a urmărit mai multe variante pentru ofensiva Stelei. Meme şi Reghe au discutat intens despre aceste ţinte şi, judecând după discursul tehnicianului, un transfer pare iminent. „Veţi vedea în zilele următoare ce vom reuşi să facem. Am ţinut în permanenţă legătura cu MM, o să vedeţi ce pregătim”, a spus Reghe.

Aradul începe distribuirea

Arădenii care doresc pot primi gazon de pe terenul „Bătrânei Doamne”, echipa fanion a oraşului, campania de distribuire a gazonului pentru cei care doresc să păstreze o amintire cu UTA începând cu marţi şi continuând până miercuri, 18 mai. În prima zi, marți, peste 300 de caserole cu gazon au fost epuizate în câteva minute.

Becali mai așteaptă

Tribunalul Bucureşti a amânat pentru data de 11 mai pronunţarea în procesul în care Clubulul Sportiv al Armatei l-a dat din nou în judecată pe omul de afaceri George Becali, pentru că noul nume al clubului cuprinde marca Steaua, deşi instanţele au decis, definitiv, ca acesta aparţine Armatei. Decizia Tribunalului nu va fi definitivă.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!