Liga pe scurt

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 10 iunie 2016

Arbitru maghiar cu Franța

Meciul de deschidere al Campionatului European de fotbal 2016, Franța-România, care va avea loc vineri, 10 iunie, pe Stade de France, va fi arbitrat de maghiarul Viktor Kassai, a anunțat UEFA. Arbitrii asistenți vor fi Gyorgy Ring și Vencel Toth, iar arbitrii adiționali, Tamas Bognar și Adam Farkas, și ei din Ungaria. Arbitru de rezervă va fi olandezul Bjoern Kuipers.

 

Fără prelungiri în Supercupă

În şedinţa de azi, 4 iunie, a Comitetului Executiv al FRF s-a luat decizia ca Supercupa României să se decidă la penalty-uri în eventualitatea în care scorul va fi egal după expirarea celor 90 de minute regulamentare. Eliminarea celor două reprize de prelungiri a câte 15 minute reprezintă o premieră pentru fotbalul românesc.

 

5-1 cu Georgia

Naţionala de fotbal a României a învins, scor 5-1, în meciul amical disputat pe Arena Naţională, cu selecţionata Georgiei. Claudiu Keşeru, Gabriel Torje, Nicolae Stanciu, Adrian Popa şi Amisulashvili în proprie poartă au marcat pentru echipa pregătită de Anghel Iordănescu. Acesta a fost ultimul meci de pregătire al naționalei României înainte de turneul EURO 2016.

 

România cade trei locuri

FIFA a publicat noul clasament mondial, în care echipa naţională a României a coborât trei locuri, până pe locul 22 mondial. Argentina rămâne lider, urmată de Belgia, Columbia, Germania şi Chile. Regresul naţionalei în ierarhia FIFA este rezultatul performanţelor slabe obţinute de tricolori în meciurile amicale cu Congo (1-1) şi Ucraina (3-4). România a avut cea mai mare cădere faţă de luna mai.

 

Isăilă crede în lot

Alin Toşca, Adrian Ropotan, Andrei Ivan, Ioan Hora şi Alex Maxim sunt cei cinci jucători din lotul lărgit care nu vor face deplasarea în Franţa, iar Isăilă spune că momentul în care cei cinci au fost anunţaţi nu a fost deloc unul uşor. Secundul lui Iordănescu a avut şi un mesaj pentru cei cinci, cărora le-a transmis că speră ca dezamăgirea trăită acum îi va motiva pentru viitoarele campanii.

 

Ilie Dobre, al șaptelea record

World Record Academy l-a inclus în Cartea Recordurilor, pentru a șaptea oară, pe comentatorul sportiv Ilie Dobre. WRA i-a acordat un nou record de mare prestigiu, „Cel mai de succes comentator sportiv de radio din lume”. Comentatorul Ilie Dobre deţine alte şase recorduri mondiale, printre care se numără recordul de 35 de secunde şi şase zecimi în transmisiunea unui gol în direct, fără respiraţie.

 

Patru români în discuție

România ar putea rămâne fără selecţioner după Euro 2016, iar oamenii de fotbal îi caută deja înlocuitor lui Iordănescu. Burleanu se gândeşte la o variantă din străinătate, dar are pe listă şi trei nume de antrenori români; preşedintele FRF nu exclude însă total varianta ca Iordănescu să rămână. Ceilalți trei sunt Cosmin Olăroiu, Mircea Rednic și Cosmin Contra.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!