Liga pe scurt

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 17 iunie 2016

Condamnați

Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti la câte 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova, şi au fost stabilite despăgubiri către club de peste un miliard de lei , decizia instanţei nefiind definitivă. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis ca Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir să plătească fiecare o amendă penală de 80.000 de lei.

 

Rus la România-Elveția

Uniunea Asociaţiilor Europene de Fotbal (UEFA) a anunat prin intermediul unui mesaj postat pe site-ul oficial, faptul că partida dintre Elveţia şi România, în etapa a doua din grupa A, va fi oficiată de la centru de către arbitrul rus Serghei Karasev, în vârstă de 37 de ani. Serghei Karasev a mai condus o singură dată naţionala României, în preliminariile Campionatului European din 2012.

 

Badea crede în Elveția

Ionuţ Badea, antrenorul secund al echipei naţionale de fotbal a României, a declarat la două zile după înfrângerea cu Franţa, scor 1-2, că naţionala Elveţiei este mult mai puternică decât Albania, dar şi decât România, având foarte mulţi fotbalişti care evoluează în campionatul Germaniei. Ionuţ Badea, antrenorul secund al naţionalei, se teme de forţa Elveţiei.

 

Optimiști

Aproape jumătate dintre românii care se declară interesaţi de turneul final Euro 2016 cred că echipa naţională de fotbal a României va ajunge în optimi, potrivit unui studiu IRES. Nicuşor Stanciu este jucătorul preferat din lotul echipei naţionale. Peste o treime dintre românii chestionaţi sunt chiar mai optimişti şi cred că echipa va depăşi faza optimilor: 18% apreciază că naţionala va ajunge în sferturi.

 

România, spionată

Probleme în cantonamentul naţionalei cu doar câteva ore înainte de startul meciului cu Franţa. Oficialii Federaţiei Române de Fotbal au surprins doi cetăţeni francezi care filmau antrenamentul echipei României. Sursa citată menţionează că cei doi francezi au instalat o cameră video pe plafonul unui autoturism şi au filmat antrenamentul echipei naţionale, şedinţă tehnică închisă publicului şi presei.

 

La noi…

Echipa României este singura selecționată prezentă la EURO 2016 ce este alcătuită doar din jucători născuți în țara pe care o reprezintă și din părinți cu aceeași naționalitate, informează Liga Profesionistă de Fotbal. Potrivit unui studiu dat publicității recent, aproape un sfert dintre jucătorii echipelor de la EURO 2016 au dublă cetățenie, iar 16% au fost născuți într-o altă țară.

 

Bătaie pe Craiova

Federația Română de Fotbal a oferit într-un comunicat precizări cu privire la poziția sa în cazul dezafilierii clubului Universitatea Craiova, după decizia de luni a Tribunalului București. FRF a anunțat că va face recurs, considerând că responsabili pentru dezafilierea Universității Craiova sunt fostul președinte al FRF, Mircea Sandu, și fostul președinte al Ligii Profesioniste de fotbal, Dumitru Dragomir.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!