Liga pe scurt

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 1 iulie 2016

La egal

Dinamo Bucureşti a încheiat la egalitate cel de-al doilea meci amical din cantonamentul din Slovenia, scor 0-0, vineri, în faţa echipei Osijek, din prima ligă a Croaţiei. La Dinamo a debutat portarul Laurenţiu Brănescu, împrumutat în această vară de la Juventus Torino. Portarul în vârstă de 22 de ani a fost transferat de campiona Italiei în 2012, care l-a împrumutat apoi la diferite echipe.

 

Steaua: 7-0

Vicecampioana României, Steaua Bucureşti, a câştigat primul meci amical din această vară, scor 7-0, în faţa echipei NK Turnisce, din liga a treia a Sloveniei. Antrenorul Stelei nu i-a avut la dispoziţie pe Alexandru Chipciu, Adrian Popa, Mihai Pintilii şi Nicolae Stanciu, cei patru jucători care au făcut parte din lotul României pentru CE. În ultimul meci, Steaua a făcut 0-0 cu Dinamo Zagreb.

 

Hagi acuză Federația

Gheorghe Hagi a publicat pe site-ul lui Viitorul Constanţa un mesaj dur la adresa preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, şi a consilierului şefului FRF, Andrei Vochin. Vochin susţinea ideea potrivit căreia „noul selecţioner nu ar trebui să fie unul tânăr, ci experimentat, care să aibă cel puţin 45-50 de ani”. Afirmaţia l-a lezat, el preluând naționala la 36 de ani.

 

Transferuri la Steaua

George Becali, finanţatorul clubului Steaua Bucureşti, a anunţat transferurile fotbaliştilor Vlad Achim de la FC Voluntari şi Adnan Aganovic de la AEL Limassol, ambii evoluând în sezonul trecut din Liga 1 la formaţia constănţeană FC Viitorul. Se pare că singurul post pe care Steaua ar mai putea efectua un transfer ar fi cel de atacant, deficitar, pe care Steaua are un junior de-abia promovat.

 

Dragomir, condamnat

Tribunalul Bucureşti a decis condamnarea, în prima instanţă, la 7 ani de închisoare pentru Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al Ligii Profesionite de Fotbal, în dosarul în care a fost trimis în judecată în anul 2014, alături de peste 40 de persoane. Potrivit deciziei, Dumitru Dragomir este obligat să plătească în solidar cu alte două părţi din dosar despăgubiri de 1.300.320 de lei.

 

Petrolul intră-n faliment

Tribunalul Prahova a anunţat că aprobă cererea administratorului judiciar al echipei şi a dispus începerea procedurii generale a falimentului clubului SC FC Petrolul Ploieşti, prahovenii având un termen de 7 zile pentru a face apel. În cazul în care oficialii Petrolului nu vor întocmi un apel la decizia Tribunalului Prahova, dispariţia echipei va fi inevitabilă.

 

Alibec va lipsi

Denis Alibec, atacantul Astrei Giurgiu şi al echipei naţionale de fotbal a României, va lipsi minimum 2 luni de pe gazon după accidentarea din meciul cu Albania de la Euro 2016. Alibec a aflat că are ligamentul colateral rupt la piciorul stâng. Accidentarea suferită de jucătorul în vârstă de 25 de ani este una destul de gravă, astfel că Alibec va rata turul trei preliminar din Liga Campionilor, plus play-off-ul.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!