Liga pe scurt

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 8 mai 2015

Rednic a părăsit Petrolul

Tehnicianul Mircea Rednic și-a reziliat pe cale amiabilă contractul pe care-l avea cu FC Petrolul, echipa urmând a fi pregătită până la finalul sezonului de secundul Valentin Sinescu, a informat clubul prahovean. Rednic, în vârstă de 53 de ani, a sosit la Petrolul în iarnă, în locul lui Gheorghe Mulțescu, iar echipa a obținut în acest al doilea mandat al său patru victorii, patru remize și cinci înfrângeri.

 

Antrenori la Mureș și Timișoara

Federația Română de Fotbal caută antrenori pentru Centrele Regionale de Excelență din Târgu Mureș și Timișoara, dedicate pregătirii copiilor și juniorilor, care vor fi inaugurate în acest an, a anunțat site-ul oficial al FRF. Selecția va fi efectuată de Comisia Tehnică a FRF, condusă de selecționerul Anghel Iordănescu, tehnicienii aleși urmând să semneze contracte full-time.

 

Contestatari

Filipe Teixeira și Geraldo Alves vor contesta la FIFA și în instanțele civile din România decizia clubului Petrolul Ploiești de a le rezilia unilateral contractele în baza legii insolvenței. În motivarea deciziei de reziliere a contractelor celor doi jucători, se specifică faptul că aceasta a fost luată de club din „necesitatea reducerii cheltuielilor societății aflate în insolvență”.

 

Iese Dinamo din insolvență?

Administratorul judiciar al SC Dinamo 1948 SA, Cătălin Dascăl, a declarat că la următorul termen, stabilit pentru 27 mai, Tribunalul București poate da soluția de încheiere a procesului de insolvență, dar acest lucru nu este o certitudine. SC Dinamo 1948 SA, societatea care administrează clubul din Liga I, a solicitat, la 25 martie, închiderea procedurii de insolvență și reinserția în circuitul economic.

 

Wellington a plecat

Președintele clubului Concordia Chiajna, Cristian Tănase, a declarat că Wellington Carlos da Silva a solicitat conducerii încheierea anticipată a contractului său, scadent la 30 iunie, pentru a se trata la o clinică din Brazilia. În vârstă de 27 de ani, Wellington Carlos da Silva evoluează la Concordia Chiajna din 1 iulie 2012. În cariera sa, atacantul a mai evoluat doar la o singură echipă, Sertaozinho FC din Brazilia.

 

Deac, suspendat

Atacantul formației CFR Cluj, Ciprian Deac, eliminat în meciul cu FC Dinamo, din etapa a XXVIII-a a Ligii I, a fost suspendat două meciuri și penalizat cu 3.000 de lei de Comisia de Disciplină a FRF, informează site-ul oficial al LPF. Comisia de Disciplină a mai suspendat doi oficiali, după incidentele de la ASA Târgu Mureș – Pandurii Târgu Jiu, din aceeași etapă, pe delegatul și pe maseurul gazdelor.

 

Gheorghe, confirmat

Dinu Gheorghe este noul președinte al FC Dinamo, a anunțat într-o conferință de presă, acționarul majoritar al grupării dinamoviste, Ionuț Negoiță. Ionuț Negoiță a declarat că negocierile cu Dinu Gheorghe s-au desfășurat pe parcursul a două zile. Dinu Gheorghe a mai ocupat funcții de conducere la FC Rapid, AFC Astra Giurgiu și FC Brașov.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!