Liga pe scurt

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 22 mai 2015

Greșeală de management

Daniel Prodan consideră că Steaua Bucureşti a pierdut cele 13 puncte pe care le avea avans în iarnă din cauza unei greşeli manageriale, dar a spus că speră ca echipa pregătită de Constantin Gâlcă să reuşească în final să câştige titlul de campioană. Cu două etape înainte de finalul sezonului, Steaua ocupă locul 2 în clasamentul Ligii I, cu 67 de puncte, la un punct distanţă de liderul ASA Târgu Mureş.

 

Moraru, fără apel

Acţionarul majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, a declarat că decizia de depunctare (3 puncte) stabilită de comisia de licenţiere este corectă, având în vedere unele datorii ale clubului, precizând că nu crede că va face apel. Este singura echipă care a recunoscut direct că are probleme materiale și că nu va încerca să le mascheze prin intermediul unor tertipuri legale, mai mult sau mai puțin străvezii.

 

Burleanu: „Fotbal în criză”

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, referindu-se la acuzaţiile privind aranjarea unor meciuri din Liga I, că fotbalul românesc se află în criză, astfel că trebuie luate măsuri dure în asemenea cazuri. Burleanu a mai spus: „Nu vreau să comentez, pentru că orice declaraţie a mea ar fi foarte uşor interpretată”, referindu-se la ultimele acuzații de blat din Liga I.

 

Iașiul ajută

Căpitanul echipei CSMS Iaşi, Ionuţ Voicu, a declarat că jucătorii grupării ieşene şi staff-ul s-au alăturat campaniei demarate de Marius Croitoru pentru ajutorarea fiului lui Costel Enache. Fiul lui Costel Enache, Denis, are o tumoră cerebrală şi trebuie operat la o clinică specializată din Viena. La 7 mai, căpitanul echipei FC Botoşani, Marius Croitoru, declara că îşi va vinde tricoul de joc pentru a-l ajuta pe Enache.

 

Rednic, bănuitor

Antrenorul formaţiei Dinamo, Mircea Rednic, a declarat că a observat rezultate ale unor partide din Liga I şi evoluţii ale unor jucători care l-au pus pe gânduri. Întrebat dacă în opinia sa există jucători în Liga I care nu îşi apără corect şansele, Rednic a evitat un răspuns clar. Ionuţ Negoiţă a declarat că unii conducători de cluburi, unii jucători şi unii impresari formează o caracatiţă de 15 ani.

 

Motivație pentru campionat

Antrenorul echipei Steaua, Constantin Gâlcă, a declarat într-o conferinţă de presă înaintea finalei Cupei Ligii că îşi doreşte primul trofeu din acest sezon, o performanţă care ar oferi jucătorilor săi mai multă încredere în lupta pentru câştigarea campionatului şi a Cupei României. Tehnicianul Stelei a afirmat că meciul va fi mai greu din cauza absenţei căpitanului Cristian Tănase.

 

De pe primul loc

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că meciul României cu Irlanda de Nord, programat, la 13 iunie, în deplasare, este unul foarte important, deoarece obiectivul echipei naţionale este calificarea la Euro-2016 de pe primul loc al grupei. În preliminariile Euro-2016, România ocupă primul loc în clasamentul grupei F, cu 13 puncte, unul mai mult decât selecţionata Irlandei de Nord.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!