Liga pe scurt

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 5 iunie 2015

Napoli rămâne la Iași

Preşedintele executiv al clubului CSMS Iaşi, Florin Prunea, a declarat că a prelungit pentru încă un sezon înţelegerea cu antrenorul Nicolo Napoli, transmite presa locală, preluată de agențiile de presă. Nicolo Napoli va avea un salariu lunar de 6.000 de euro, cu 2.000 de euro mai mult decât în sezonul care a trecut. Antrenorul va primi şi un bonus de 10.000 de euro.

 

Gâlcă, în istoria clubului

Tehnicianul stelist Constantin Gâlcă a declarat, duminică seară, după câştigarea Cupei României Timişoreana, că este extrem de bucuros că a reuşit să intre în istoria clubului, reușind eventul după 17 ani și prita triplă românească. Legat de viitorul său, Gâlcă a spus: „Dacă aveam ceva, spuneam. Nu ascund nimic. Vom vedea ce va fi, totul depinde de ce proiect are clubul respectiv”, a spus el.

 

Disciplină de fier

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a declarat că nu regretă că va renunţa la serviciile antrenorului Constantin Gâlcă, subliniind că la echipa roş-albastră este nevoie de disciplină de fier, iar asta va face Mirel Rădoi. Becali a afirmat că acest trofeu reprezintă o mare bucurie, mai ales prin prisma faptului că atât el, cât și managerul clubului au fost arestați și nu s-au putut ocupa de echipă.

 

Coman, președinte la Giurgiu

Clubul Astra Giurgiu a anunţat duminică, pe site-ul oficial, că fostul internaţional Dănuţ Coman a fost numit în funcţia de preşedinte executiv al grupării giurgiuvene. Astra Giurgiu a încheiat sezonul 2014/2015 pe locul patru în Liga I şi va juca în turul doi preliminar al Ligii Europa. Coman a intrat în drepturi începând cu 1 iunie.

 

Cum se joacă în Cupe

Steaua Bucureşti va evolua în turul doi preliminar al Ligii Campionilor în sezonul viitor, în timp ce trei echipe, ASA Târgu Mureş, FC Botoşani şi Astra Giurgiu, vor juca în preliminariile Ligii Europa. ASA Târgu Mureş, ocupanta locului 2, va evolua în turul trei al Ligii Europa, FC Botoşani (locul 8) va juca în turul întâi preliminar al Ligii Europa, iar Astra Giurgiu (locul 4) în turul doi preliminar al acestei competiţii.

 

Hagi junior, la primul gol

Mijlocaşul Ianis Hagi (16 ani), fiul lui Gheorghe Hagi, a marcat primul său gol în Liga I, în meciul pe care FC Viitorul l-a jucat în compania celor de la FC Botoşani. Ianis Hagi a marcat în minutul 51 al meciului, ducând scorul la 3-2 pentru formaţia sa, meciul terminându-se 4-4. Fiul lui Gheorghe Hagi este titular în premieră în Liga I, unde a debutat la 5 decembrie 2014, la meciul din tur cu FC Botoşani.

 

Dinu Gheorghe rămâne la Dinamo

Directorul general al FC Dinamo, Dinu Gheorghe, a anunţat că nu va pleca de la gruparea alb-roşie chiar dacă aceasta nu poate încheia procedura de insolvenţă până la 31 mai, data limită care i-ar permite să evolueze în ediţia 2016-2017 a cupelor europene. Oficialul a adăugat că în ediţia următoare a Ligii I îşi propune ca Dinamo să se claseze pe unul din primele trei locuri.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!