Liga suporterilor vâlceni contestă Craiova

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 26 iunie 2014

540 suporteriMembrii „Ligii Suporterilor Vâlceni” vor protesta pe 28 iunie, la Casa Fotbalului din Capitală, înainte şi în timpul Adunării Generale a FRF, cerând ca echipa CS Universitatea Craiova să nu primească dreptul de a evolua în Liga I, pentru că nu are cei 3 ani consecutivi de afiliere prevăzuţi în Statutul FRF.

Așa cum se ştie, în cazul în care CS U Craiova nu primeşte dreptul de promovare, în locul său merge în Liga 1 ocupanta locului 3, CSM Râmnicu Vâlcea.

Fanii vâlceni au demarat deja procedurile legale pentru obţinerea autorizaţiei de protest la Casa Fotbalului.

Iată comunicatul complet emis de LSV:

„Va fi o acţiune sută la sută paşnică. Ne vom deplasa de la Râmnicu Vâlcea în mod organizat, pentru a atrage atenţia conducerii federaţiei Române de Fotbal cu privire la respectarea regulamentelor aflate în vigoare. Noi nu vrem decât să se facă dreptate şi CS Universitatea Craiova să nu primească drept de promovare, având în vedere că astfel s-ar încălca prevederile Statutului LPF, mai exact a articolului 54 care spune clar că o formaţie care nu este afiliată de minimum 3 ani nu poate primi dreptul de a juca în primul eşalon. La finalul sezonului trecut, echipa Damila Măciuca nu a primit licenţa exact din cauza articolului 54. Nimeni nu a protestat pentru că regulamentele sunt făcute pentru a fi respectate, nu pentru a fi încălcate.

Şi noi, ca şi marea majoritate a iubitorilor de fotbal, ne-am pus mari speranţe în noua conducere a FRF despre care sperăm să nu fi moştenit metehnele celei vechi şi să nu repete greşelile şi ilegalităţile făcute în trecut. În cazul în care CS Universitatea Craiova va primi dreptul de a evolua în Liga I, cu încălcarea flagrantă a statutului, avocatul Ligii Suporterilor Vâlceni va acţiona în judecată Federaţia Română de Fotbal. Nu mai e nici o surpriză că CS U a jucat în Cupa României ilegal, fără să existe o afiliere la FRF, că echipa din Craiova a făcut primele legitimări tot fără a fi afiliată. În plus, locul oferit municipalităţii din Craiova încă din anul 2012 a fost onorat abia un an mai târziu şi în mod normal CS U ar fi trebuit să joace cel mult în Liga a III-a. Toată lumea ştie şi că locul oferit municipalităţii din Craiova a ajuns la o echipă sută la sută privată, lucru recunoscut de oficialii din Bănie. Şirul de ilegalităţi trebuie stopat! Respectaţi regulamentele pentru a avea un fotbal curat. Respectaţi articolul 54!”, spune comunicatul.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!