Limba engleză, obligatorie pe şantiere?!

Articol publicat in sectiunea Muncă, UK la zi pe data 21 februarie 2015

Helen Goodman_limba engleza

Helen Goodman (foto), membru laburist al parlamentului britanic, ce reprezintă oraşul Bishop Auckland, a declarat că imigranţii care lucrează în echipe ar trebui să poată vorbi limba engleză din motive de protecţia muncii.

Laburista este de părere că este vital ca imigranţii să aibă „o cunoaştere rezonabilă” a limbii, astfel încât normele de protecţia muncii să poată fi respectate.

Parlamentarul laburist a spus că membri ai comunităţii din Bishop Auckland ridică „foarte corect” problema imigranţilor şi insistă că Partidul Laburist va urmări această chestiune.

„Într-un şantier trebuie să poţi vorbi rezonabil limba engleză din motive de protecţia muncii. Lucrezi într-o echipă şi toată lumea trebuie să înţeleagă ce spui. La fel, dacă te duci la Urgenţe, la spital, vrei să vorbeşti cu cineva care cunoaşte bine limba engleză. Nu cred că cerem mult.”

În Bishop Auckland locuiesc doar 800 de imigranţi dintr-ul total de 89.500, adică mai puţin de 1% din populaţie. În zona Durham, din care Bishop Auckland face parte, procentul creşte la 2,7%, numărul total al imigranţilor fiind de 13.700.

Declaraţia parlamentarului Goodman vine la scurt timp după ce primarul din Bishop Auckland s-a transferat de la laburişti la partidul de extremă dreaptă, Ukip. Ea a declarat că oamenii sunt îngrijoraţi de impactul imigranţilor asupra salariilor şi de faptul că ajutorul social pe care aceştia îl primesc ajunge, în realitate, în afara Marii Britanii.

„În general, oamenii sunt de părere că puţină imigraţie este binevenită, în special în domenii în care se caută oameni calificăţi, precum în NHS, însă ei şi-ar dori să se facă mai multe verificări”, mai spune Helen Goodman.

„Ei caută confirmare din partea partidului laburist că imigraţia va fi controlată mai bine, astfel că eu le spun că vom restabili controale la graniţă pentru oamenii care intră şi ies.”

„Dar cea mai mare temere este vizavi de impactul asupra locurilor de muncă şi a salariilor. Membrii comunităţii pe care o reprezint consideră că est-europenii sunt dispuşi să muncească pe bani mai puţini şi cum există angajatori care vor exploata acest lucru, rezultatul va fi scăderea salariilor.”

Goodman adaugă: „Partidul Laburist intenţionează să mărească salariul minim pe economie şi să împiedice angajatorii să-şi caute mână de lucru peste hotare fără să acceseze şi candidaţi locali”.

Parlamentarul laburist a atacat şi Ukip-ul condus de Nigel Farage, considerând că sunt lipsiţi de direcţie şi că ar fi împotriva femeilor. „Gruparea lor este formată, nici mai mult, nici mai puţin, dintr-un singur om”, este de părere Goodman, fiind de părere că „doar partidele cu tradiţie, prin definiţie, vor fi cele care vor trebui să ia deciziile mai grele.”

„În continuare, Farage beneficiază de pe urma imaginii noului-venit. Dar dacă treci şi la alte chestiuni în afara problemei cu Uniunea Europeană, Ukip nu are nici un fel de direcţie. Par să-şi schimbe politica foarte frecvent. În schimb, pot spune că sunt destul de conservatori când vine vorba de respectul afişat femeilor. Ei ar vrea să ne trimită pe noi, femeile, înapoi în anii 1950.”

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!