Linie telefonică pentru consilierea bătrânilor

Articol publicat in sectiunea Social pe data 13 noiembrie 2015

batran_telefon

„Telefonul Vârstnicului” poate fi apelat gratuit la 0800.460.001 de către orice persoană în vârstă care are nevoie de consiliere, sprijin practic sau emoțional sau care vrea să reclame abuzuri, apelurile fiind preluate de operatori specializați în asistență socială.

Linia telefonică „Telefonul Vârstnicului” a fost deschisă de Fundația Principesa Margareta a României în cadrul unui proiect desfășurat în parteneriat cu Fundația Vodafone România și finanțat prin programul Mobile for Good cu suma de 68.500 de euro, potrivit unui comunicat remis Mediafax.

Conform unui studiu realizat recent de GFK pentru Fundația Principesa Margareta a României, aproximativ 1.500.000 de vârstnici din România sunt astăzi afectați de singurătate.

„Același studiu arată că situația financiară precară, problemele de sănătate, dependența de ceilalți, sentimentul de inutilitate și de singurătate, precum și lipsa interlocutorilor, sunt cele cinci probleme principale cu care se confruntă vârstnicii din România. «Telefonul Vârstnicului» este o linie telefonică gratuită și confidențială, care răspunde nevoilor tuturor vârstnicilor din România, fie că vorbim de informare, consiliere sau sprijin practic și emoțional”, se arată în comunicatul citat.

Inițiatorii precizează că la numărul de telefon 0800.460.001, persoanele vârstnice primesc sfaturi și sunt îndrumate de operatorii specializați în asistență socială. Numărul poate fi apelat de luni până vineri, între orele 08.00 și 20.00.

„Linia poate fi accesată și de cei care doresc să semnaleze un abuz sau o situație dificilă a unui bătrân. În zilele de weekend, voluntarii special pregătiți ai fundației vor apela vârstnicii afectați de singurătate”, se mai arată în comunicat.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!