Lipă nu credea că va fi ministru

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 20 noiembrie 2015

606 lipaElisabeta Lipă, propusă de premierul desemnat Dacian Cioloş pentru postul de ministru al Tineretului şi Sportului, a declarat în faţa Comisiei pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Parlament, că nu are cum să realizeze proiecte spectaculoase. Lipă a fost avizată favorabil de comisiile de specialitate din Parlament, cu unanimitate de voturi.

„Mă onorează nominalizarea pentru funcţia de ministru. Am o datorie de suflet să onorez sportul românesc şi din această postură. În 24 de ani de sport am dovedit că sunt naţionalistă, că iubesc această ţară. Am plâns când am auzit imnul intonându-se. Am un regret că dintre cele şase participări la Jocurile Olimpice nu am reuşit la ultima, la Beijing, să obţin medalia de aur. De-a lungul timpului am colaborat cu MTS, iar din 2004 am hotărât să mă integrez în structurile Ministerului de Interne pentru că îmi place uniforma şi performanţa pleacă întotdeauna de la ordine şi disciplină. Nu avem cum să realizăm proiecte spectaculoase, proiectele Tineretului şi Sportului trebuie să aibă o cursivitate comună. Trebuie să meargă mână în mână”, a spus ea.

Elisabeta Lipă a afirmat că va face tot ce depinde de ea pentru ca România să aibă o delegaţie onorabilă la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Rio de Janeiro. „Suntem într-o perioadă importantă în sport, suntem în anul calificărilor la Jocurile Olimpice şi până acum avem doar 27 de sportivi calificaţi, un număr extrem de mic. Pe vremea mea îmi aduc aminte că eram peste 100 şi mă doare acest lucru. Voi continua proiectele prietenei mele Gabriela Szabo, sunt lucruri frumoase care trebuie continuate. Sportivii mai au o şansă de calificare la JO şi eu voi face tot ce ţine de mine pentru a ne prezenta cu o delegaţie onorabilă. Pe linie de tineret ne-am propus să organizăm dezbateri şi să organizăm competiţii sportive pentru sportul de masă, iar dintre ei să selectăm sportivi pentru marea performanţă”, a precizat Lipă.

După ce a primit aviz favorabil pentru a prelua funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, ea a declarat că nu s-a gândit niciodată că poate ajunge într-o astfel de funcţie.

„Am plecat bine la aceste audieri, dar apoi s-au ambalat mortoarele şi nu eram obişnuită pentru că este prima dată când particip la o astfel de şedinţă. Este puţin altceva decât eram obişnuită, dar important este că această comisie a crezut în mine. Nu îmi va fi uşor, ştiu toate aceste lucruri, ştiu că trebuie să fac tot ce pot, pentru că la ce performanţe am făcut îmi doresc ca măcar jumătate din aceste performanţe să le vedem la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Nu m-am gândit niciodată că pot ajunge ministru, nici săptămâna trecută. Este o onoare pentru mine să ocup această funcţie, dar ştiu că responsabilitatea este mult mai mare”.

Elisabeta Lipă, care a împlinit 51 de ani la 26 octombrie, este preşedinte al Federaţiei de Canotaj şi al CS Dinamo Bucureşti, vicepreşedinte COSR, dar şi „cea mai bună canotoare a secoului XX”, titlu conferit de forul internaţional de profil.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!