Lista fraudatorilor

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Bani, taxe şi beneficii, UK la zi pe data 5 mai 2013

HMRC are autoritatea, conform unei legi din 2010, sa faca publice date despre cei care fac greseli intentionate in declaratiile de venit anuale. Pana cand aceasta lege a intrat in vigoare, HMRC nu putea da informatii decat despre cei care au fost acuzati in Curte si ale caror procese intrau in codul penal. Acum, HMRC poate sa publice numele si alte detalii din cazurile care se incadreaza in codul civil.

Recent, HMRC a scos la iveala lista pentru 2012 a celor care au incercat sa insele statul in privinta impozitelor. Astfel, pe langa faptul ca HMRC a recuperat taxele cuvenite statului de la aceste persoane, a pus dobanda pentru suma datorata si o amenda de pana la 100% din suma datorata, autoritatea fiscala britanica are si dreptul sa ii faca cunoscuti pe acesti evazionisti, cu scopul de a-i face de rusine in public.

Greselile facute intentionat de acesti fraudatori includ ascunderea venitului real, declararea unor cheltuieli cu afacerea mai mari decat in realitate sau incercarea de a nu plati TVA-ul in mod corect. In aceeași categorie se inscriu si incercarile de a evita plata impozitelor la nivelul la care venitul acelor persoane se incadreaza.

Aceasta masura este o parte din strategia fiscului britanic de combatere a fraudei si evitarii impozitarii, in incercarea de a strange impozitele corecte si complete de la populatia care munceste. Detaliile publicate apartin acelora care au incercat sa insele statul cu mai mult de 25.000 de lire si au fost supusi unei investigatii fiscale in urma careia HMRC a hotarat aplicarea unor amenzi si penalitati.

Detaliile se afla pe pagina de web http://www.hmrc.gov.uk, sub numele de „defaulters list”, si conform legii, ele nu pot fi tinute public mai mult de un an. In topul evazionistilor din 2012 se afla un club, un frizer si un importator de vin. Pe langa acestia, se mai gasesc si muncitori din domeniul constructiilor, fie ei contractori sau sub-contractori.

Autor articol: Anamaria Sandra
Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

O parere la “Lista fraudatorilor”

  1. maria Spune:

    in cazul decesului titularului ce detinea un card de credit descoperit ce se poate intampla nu stiu daca are giranti

Spune-ti si tu parerea!