Lista la UEFA, fără Dinamo

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 5 iunie 2014

537 dinamo

Directorul Administraţiei de Licenţiere a FRF, Viorel Duru, a declarat că a transmis UEFA lista cluburilor cu licenţă pentru competiţiile europene, însă fără Dinamo, care nu mai are dreptul la participarea în Liga Europa nici în cazul unui răspuns favorabil la TAS.

„E bătută în cuie situaţia CFR-ului, pentru că are licenţă şi pentru că Dinamo nu are licenţă. Mai departe responsabilitatea mea s-a încheiat. Urmează ca pe 2 iunie să transmită federaţia la departamentul competiţii al UEFA lista echipelor care sunt eligibile să participe în competiţiile europene, pe baza clasamentului sportiv şi a licenţelor acordate. Noi am transmis la departamentul de licenţiere din cadrul UEFA lista cluburilor din Liga I care deţin licenţe de participare în competiţiile europene. Pe listă se regăsesc toate echipele care deţin licenţă pentru cupele europene, se regăseşte şi CFR Cluj, dar şi echipe precum Pandurii Târgu Jiu, Botoşani, Ceahlăul, Mediaş, care sunt clasate sub CFR Cluj. Decizia finală urmează să o ia UEFA, pentru că ei sunt organizatorii competiţiilor. Dar nu se poate întâmpla ca UEFA să spună «nu vrem pe CFR, vrem pe Mediaş». Se va lua în ordinea clasamentului naţional”, a spus Duru.

Oficialul FRF a precizat că Dinamo nu mai şanse să participe în Liga Europa nici dacă va face recurs la TAS şi va obţine un răspuns favorabil: „Există o procedură, conform regulamentului de licenţiere, să te adresezi cu recurs la TAS. Dar UEFA impune ca până la data de 30 mai să fie transmise cluburile din prima divizie care deţin licenţă de participare în cupele europene. Ceea ce s-a şi întâmplat. Deci chiar dacă s-ar adresa la TAS, n-ar mai avea efect o eventuală decizie de a i se acorda licenţa, pentru că termenul a fost depăşit.”

Nici dacă Tribunalul Bucureşti nu aprobă cererea FC Dinamo de intrare în insolvenţă, situaţia formaţiei pregătite de Flavius Stoican nu se va schimba. „Nu se mai întâmplă nimic în cazul în care tribunalul nu aprobă cererea de intrare în insolvenţă. În urma cererii depuse la tribunal, s-a constatat că Dinamo încalcă regulamentul UEFA de licenţiere a cluburilor, care spune că unui solicitant de licenţă, un deţinător de licenţă în cazul nostru, care solicită intrarea în insolvenţă, i se refuză licenţa. Decizia tribunalului nu mai are nicio relevanţă”, a mai adăugat Duru.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!