„Listă neagră” cu fermieri

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 31 martie 2014

Ministerul Agriculturii va pregăti în acest an o „listă neagră”, care va include fermierii inactivi şi instituţiile care deţin terenuri şi care primeau subvenţii, astfel încât aceştia să nu mai beneficieze de plăţile pe suprafaţă.

„Se introduce un nou concept, conceptul de fermier activ, astfel încât nu mai pot beneficia de plăţi directe decât acei fermieri care înregistrează şi lucrează în agricultură. Exemple sunt numeroase, consiliile locale, aeroportul nu ştiu care din Bucureşti sau din alte zone care până acum cel puţin pe pajişti, pe administrarea corectă în bune condiţii agricole şi de mediu a pajiştilor, primeau aceste plăţi directe”, a spus ministrul agriculturii, Daniel Constantin, citat de Mediafax.

El a explicat că, nefiind fermieri activi, aceste instituţii şi fermieri vor figura pe „o listă neagră” şi nu vor mai putea primi plăţile pe suprafaţă. „Nu este o categorie foarte mare astfel încât să creeze probleme. Mai mult, acest lucru cred că aduce avantaje pentru cei care lucrează în agricultură”, a spus Daniel Constantin.

Ministrul a afirmat că lista va fi definitivată în acest an, perioadă în care va fi definit şi conceptul de „fermier activ”.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!